NavMenu

Umjetnička instalacija Boba Dilana u francuskom vinogradu

Izvor: N1 Petak, 13.05.2022. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: Kishivan/shutterstock.com)
Prva stalna umjetnička instalacija Boba Dilana postavljena je u vinogradu na jugu Francuske.

"Rail Car" naziv je instalacije – vagona čije su stranice izrađene od gvozdenih točkova, dijelova bicikala, francuskih ključeva i drugih alata, koji se smjestio među lozama poznatog dvorca Šato la Kost (Chateau La Coste) u Provansi, prenosi portal N1.

Instalacija je jedna od stanica poznate turističke ture "Umetnost i arhitektura", na kojoj se nalaze i skulpture i instalacije drugih poznatih umetnika, kao što su Trejsi Emin, Frank Geri i Ričard Rodžers, kao i još jednog muzičara – Majkla Stajpa iz REM-a.

Dilan na izložbi pod nazivom "Drawn Blank" (Praznina) u umjetničkom centru dvorca izlaže i 24 slike, uz slike Monea, Matisa i Šagala, za koje kaže da su ga inspirisali.

Muzičar je tokom 60-godišnje karijere prodao više od 125 miliona albuma, a 2016. je osvojio Nobelovu nagradu za književnost.

Objavio je i nekoliko knjiga svojih crteža i slika, a svoje radove izlagao je u prestižnim galerijama širom svijeta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.