NavMenu

Bijela će biti jedna od vodećih destinacija za remont jahti u svijetu - Kreće investicija vrijedna više desetina miliona eura

Izvor: eKapija Petak, 13.05.2022. 10:45
Komentari
Podeli
Brodogradilište Bijela (Foto: Paddy Walker/unplash)Brodogradilište Bijela
Kompanija Adriatic 42 planira da od nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela napravi destinaciju svjetske klase, saopštio je predsjednik upravnog odbora Rade Antolović. Kako je naveo, njihvo cilj je da pozicioniraju Bijelu među glavnim lokacijama za remont jahti u svijetu, nastojeći da obezbijede pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente.

Iz Vlade je saopšteno da se Antolović juče sastao sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, a na sastanku je bilo riječi o redizajniranju starog Brodogradilišta Bijela u objekat za remont, održavanje, popravljanje i servisiranje superjahti, investiciji vrijednoj više desetina miliona eura.

Abazović je naglasio da se raduje realizaciji investicije od više desetina miliona eura, otvaranju novih radnih mjesta i novog horizonta u promociji Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije.

Dritan Abazović i Rade Antolović (Foto: Vlada Crne Gore)Dritan Abazović i Rade Antolović
- Vrata Crne Gore su otvorena za sve investitore i uvijek se radujemo njihovom dolasku. Imajući u vidu geografski položaj, blizinu luksuznih hotela u koje dolaze vlasnici mega jahti i lokalnu tradiciju, Bijela je idealno mjesto za ovu investiciju - istakao je premijer Abazović.


Predsjednik Vlade je naznačio da pravda i progres uvijek idu ruku pod ruku i da će promocija Crne Gore kao fer destinacije, uz jasnu borbu Vlade Crne Gore protiv korupcije i kriminala, dugoročno imati vidljive rezultate, dajući investitorima sigurnost u poslovanju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.