NavMenu

STAMH nudi rješenje za svako skladište - Radio Shuttle jedno od najefikasnijih

Izvor: eKapija Subota, 21.05.2022. 09:58
Komentari
Podeli
STAMH je austrijska inženjerska kompanija koja se bavi konsaltingom, projektovanjem i inženjeringom složene automatizacije i mehanizovanih skladišta, uključujući softver za upravljanje. Osim u Srbiji, svoja predstavništva ima i u regionu - u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Makedoniji i Rumuniji. Posluje i u Grčkoj, Italiji, Albaniji, Moldaviji.

U kompaniji vjeruju da njihovi proizvodi ne samo da zadovoljavaju potrebe klijenata, već i doprinose njihovom poslovnom uspjehu. Stoga ne čudi moto "Rješenje za svako skladište".

Klijentima nude prilagođena rješenja dizajnirana da zadovolje njihove specifične potrebe za skladištenjem.

- To nam omogućava da bolje upoznamo naše klijente i dа uspostavimo uspješne i dugoročne odnose - poručuju iz STAMH-a.


Radio Shuttle

Jedno od najefikasnijih rješenja koje nudi STAMH Group - Radio Shuttle, obezbijeđeno je za kompaniju Coca-Cola i brend Rosa voda.

Veliki broj kamiona potrebno je svakodnevno utovariti sa skoro 1.000 kg palete. STAMH je morao da dizajnira i izgradi sistem regala za skladištenje i preuzimanje paleta, sposoban da efikasno koristi ograničeni prostor, skladištenje različitih proizvoda, ali uglavnom za brzo preuzimanje i skladištenje paleta.


Novi sistem skladištenja može da primi do 4.608 paleta u ograničenom prostoru. Organizovan je u 32 hodnika sa ukupno šest nivoa slaganja. Ima mogućnost skladištenja i preuzimanja do 192 različita SKUS-a, organizovana u umotane palete - proizvode sa različitim etiketama i ambalažom, dizajnirane za različita tržišta.

Novi sistem za skladištenje opremljen je sa četiri poluautomatske platforme Radio Shuttle za skladištenje i preuzimanje paleta. Konstrukcija regala je stabilna i omogućava glatke i brze operacije platformi Radio Shuttle. Svaka platforma Radio Shuttle može da radi u potpuno automatizovanom režimu u svakom od 192 koridora.

Platforme Radio Shuttle programirane su za postizanje maksimalne gustine skladištenja postavljanjem svake palete na maksimalnu udaljenost od 5 cm jedan od drugog, dok rade optimalnom brzinom. Uspješno su prošli sve testove performansi, ispunjavajući visoke standarde koje zahtijeva kupac.

Inženjering i projektovanje konstrukcije teških regala i robotskih sistema urađeno je u istom periodu kao i izgradnja spoljne strukture skladišta i trajalo je dva mjeseca. Za samo tri nedelje sistem je pušten u rad.



LogiMat 2022

STAMH Grupa priprema svoje učešće na LogiMat 2022. od 31. maja do 2. juna u Štutgartu.

Riječ je o prestižnom forumu, koji je jedan od najznačajnijih svjetskih događaja u oblasti skladišne logistike.

Izložba je među najznačajnijim događajima u oblasti tehnologija za automatizaciju skladišta i skladištenja materijala, skladišne opreme, sistema za sortiranje, ambalaže i softverskih rješenja za skladištenje i logistiku.

Pod sloganom "Pametno, održivo, sigurno", sajam će okupiti najveće svjetske kompanije za intralogističke sisteme i obezbijediti platformu za direktne trgovinske pregovore, razmjenu znanja između stručnjaka, pa čak i demonstracije uživo izvodljivih rješenja, koja utiru put za pravi pristup.

Među najvažnijim stvarima LogiMat 2022 biće digitalizacija, međupovezanost, vještačka inteligencija i veliki podaci, u kontekstu ere industrije 4.0 i interneta stvari, jer napredak u tehnologiji i inteligentnim autonomnim sistemima otvaraju nove nivoe produktivnosti i dodatne vrijednosti u cijelom lancu snabdijevanja.

Ako želite da posjetite izložbu i štand STAMH-a, zatražite besplatan ulaz na office@stamh.com.

U videu pogledajte više o Radio Shuttle rješenju, koje je primenjeno na jednom od projekata STAMH Grupe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.