NavMenu

Stigao prvi predlog imena za autoput - Dionicu od Smokovca do Mateševa nazvati po princezi Kseniji

Izvor: Mina Srijeda, 26.01.2022. 09:14
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Pred odbornicima kolašinske Skupštine opštine već na narednoj sjednici naći će se incijativa odbornika Demokratake partije socijalista (DPS), Nikole Lakićevića da se auto-put Bar-Boljare, na dionici Podgorica-Mateševo, nazove po princezi Kseniji.

Lakićević u obrazloženju navodi da se radovi na prvoj dionici auto-puta bliže kraju i da je značajan dio te dionice na kolašinskoj teritoriji.

Zbog toga smatra da Skupština opštine Kolašin ima pravo da zaključkom uputi inicijativu, kojom bi predložila i naziv dionice puta Vladi, prenose Vijesti.

- Ksenija Petrović Njegoš (Cetinje, 22. april 1881 - Pariz, 10. mart 1960) bila je crnogorska princeza, ćerka kralja Nikole Petrovića Njegoša i Milene Petrović. Princeza Ksenija je bila je izuzetno obrazovana, darovita, karakterna, odvažna, principijelna i dostojanstvena dama koja je pored mnogih vještina upamćena kao prva žena vozač ne samo u Crnoj Gori, već i na Balkanu. Vozila je automobil marke fiat 1100 koji je na poklon dobila od sestre Jelene - piše u Lakićevićevom obrazloženju.

On je dodao da bi se takvim nazivom dionice auto-puta ukazalo poštovanje ljepšoj polovini crnogorskog društva i princezi Kseniji lično.

Lakićević smatra, kako je napisao, da je predlog za ime auto-puta sasvim dostojan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.