NavMenu

Crna Gora dobija nacionalnu fitosanitarnu laboratoriju - Za izgradnju, opremanje i akreditaciju 1,3 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.01.2022. 08:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tonhom1009/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru Biotehničkog fakulteta u Podgorici gradiće se Nacionalna referentna fitosanitarna laboratorija, a za ovaj projekat opredijeljeno je 1,3 mil EUR.

Naime, Vlada je na poslednjoj sjednici usvojila informaiju o izgradnji i potpisivanju Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza za funkcionisanje Nacionalne referentne fitosanitarne laboratorije i prihvaćen tekst Sporazuma.

- U skladu sa tim, Vlada je dala saglasnost za nadogradnju četvrtog sprata objekta u kom se nalazi Biotehnički fakultet koji će se koristiti za prostorije buduće Nacionalne referentne fitosanitarne laboratorije i za kancelarije Biotehničkog fakulteta. Kako bi Crna Gora ispunila mjerila za zatvaranje pregovora u Poglavlju 12 dužna je, pored ostalih obaveza u ovom izuzetno zahtjevnom i kompleksnom poglavlju, obezbijedi u funkcionisanje Nacionalne referentne fitosanitarne laboratorije - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će se izgradnja, opremanje i akreditacija Nacionalne referentne fitosanitarne laboratorije biće finansirana iz sredstava Drugog Projekta institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore (MIDAS 2), u iznosu od 1,3 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.