NavMenu

Lidl kupio zemljište u podgoričkom Siti kvartu za 3,7 mil EUR

Izvor: Pobjeda Utorak, 18.01.2022. 08:01
Komentari
Podeli
(Foto: Herrndorff/shutterstock.com)
Stečajni upravnik Mladen Marković potpisao je ugovor o kupoprodaji sa kompanijom MMS Properti solutions (MMS) koja je za 13,2 hiljade kvadrata zemljišta nekadašnje fabrike Radoje Dakić u stečaju, ponudila 3,73 mil EUR.

- Sve je završeno, potpisan je ugovor i plaćena je kupoprodajna cijena - kazao je Marković za Pobjedu.

Riječ je o kompaniji, koju je, prema podacima iz CRPS, u martu prošle godine osnovala WE-International Zweite GmbH, osnivač poznatog trgovačkog lanca Lidl u Bosni i Hercegovini. Ovlašćena lica MMS-a su Tomislav Šapina i Dragan Čigoja, koji su odgovorna lica i u Lidlu u Srbiji. Maloprodajni lanac Lidl dio je Švarc grupe sa sjedištem u Nekarsulmu u Njemačkoj, a u Srbiji je prisutan od 2018. godine, dok u BiH još nijesu otvorene maloprodaje, iako je kompanija, prema podacima iz njihovog registra, osnovana u aprilu prošle godine. Njihove trgovine postoje u 27 zemalja Evrope i SAD-a sa preko 10,5 hiljada prodavnica i preko 260 hiljada zaposlenih. Nedavno je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao da Lidl namjerava da zaposli hiljadu ljudi u naredne tri godine.

Osim ove imovine Dakića, preostale su još gradske saobraćajnice, za koje je ranije navedeno da ih jedino može kupiti Glavni grad, kao i parcela od 8,6 hiljada kvadrata vrijedna 2,45 mil EUR, koju je Marković odlučio da ne prodaje dok se ne okonča sudski postupak oko jednog dijela zemljišta.

Prva licitacija, koja je do sada izazvala najveće interesovanje kupaca, organizovana je u julu prošle godine kada su vlasnici parcela u podgoričkom Siti kvartu postale kompanije KIPS gradnja u vlasništvu Nikole Drekalovića, Savana biznismena Veselina Mijača i Admiral holding u vlasništvu Žarka i Željka Mitrovića za ukupno 16,65 mil EUR. Do sada je od prodaje imovine Dakića prihodovano preko 42 mil EUR, a namireno 10,5 miliona potraživanja bivših radnika, koji za 77 zarada po pravosnažnim presudama potražuju 45 mil EUR bez kamate. Predstavnik radnika Milan Vukčević je nedavno Pobjedi kazao da će za kompletno namirenje radnika nedostajati 20 miliona eura koje država mora da obezbijedi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.