NavMenu

Sjever Crne Gore sve interesantniji turoperatorima iz Albanije

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.12.2021. 14:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Biserka Stojanovic/shutterstock.com)Ilustracija
Turoperatori iz Albanije, koji su prethodnih dana boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije, imali su priliku da posjete sjever Crne Gore koji je na njih ostavio poseban utisak. Oni su boravili u Kolašinu i Rožajama, gdje su obišli ski centre Kolašin 1450, Kolašin 1600 i Hajla, kako bi se upoznali sa aktuelnom ponudom ovih skijališta.

U cilju uvezivanja turoperatora iz Albanije sa turističkom privredom sa sjevera, Nacionalna turistička organizacija organizovala je u Rožajama u rizortu Jela Natural Resort poslovnu B2B radionicu.

Direktorica Jela Natural Resort Amina Kurtagić, koja je pristustvovala radionici kazala je da su izuzetno zadovoljni i da su već dogovorili aranžmane sa albanskim turoperatorima za naredni period.

- Imali smo priliku da, u saradnji sa Lokalnom turističkom organizacijom Rožaje, turoperatorima prezentujemo našu ponudu, kao i projekte koji se odnose na razvoj seoskog turizma. Ohrabreni smo utiscima koji su ostavili naši gosti i sa zadovoljstvom se radujemo periodu koji je pred nama jer se rožajski turizam budi. Jela rizort će i u narednom periodu vrlo rado podržati svaku inicijativu i biti partner NTO-u i LTO Rožaje - kazala je Kurtagić.

Nataša Pajović, pomoćnica direktora Skijališta Crne Gore, kazala je da su turoperatore detaljno upoznali sa ponudom njihove kompanije, planovima za predstojeću zimsku turističku sezonu, kao i dugoročnim planovima za dalji razvoj Skijališta.

- Od ovog B2B događaja očekujemo uspostavljanje saradnje sa turoperatorima i turističkim agencijama iz Albanije, koja nam čini primarno tržište. Veoma smo zadovoljni organizacijom ovog događaja od strane NTO i nadamo se da ćemo imati priliku da prisustvujemo sličnim radionicama sa drugim tržištima i privrednim subjektima - kazala je Pajović.

Predstavnik agencije Alnde Travel iz Tirane kaže da su veoma zadovoljni organizacijom kompletnog studijskog puta i agendom.

- Rožaje ima ogroman potencijal za razvijanje planinskog turizma kako zimi tako i ljeti, a posebno iznenađenje je bila hrana ovog kraja koja nas je ostavila bez riječi, veoma ukusna i prirodna, i to veoma visokog kvaliteta. Nadamo se da ćemo u skorijem periodu biti u mogućnosti dovesti što više posjetilaca da osjete ljepote ove prirode i planina na sjeveru. Očekujem buduću saradnju između Crne Gore Albanije, a mi kao agencija planiramo da reklamiramo ove ljepote koje smo vidjeli, a prije svega gostoprimstvo koje smo doživjeli - kazali su iz ALDE TRAVEL.

Podsjećamo, u studijskoj posjeti Crnoj Gori boravili su predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora sa ovog tržišta, među kojima su Kamu Travel&Tours, Shkodra Travel&Tours, Mac Sun Albania, Alde Travel, Laste minute Travel, Start Tour, Matrios Travel&Tours, Explorer Travel Tours, Dea Lines i Pegasus Travel.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.