NavMenu

Roskomnadzor podneo tužbe protiv Gugla i Mete

Izvor: Tanjug Petak, 03.12.2021. 16:03
Komentari
Podeli
(Foto: l i g h t p o e t/shutterstock)
Ruski državni regulator u sektoru komunikacija Roskomnadzor podnio je tužbe protiv američkih tehnoloških kompanija Gugl i Meta kojima bi mogle da budu izrečene kazne u visini od pet do 10% njihovih godišnjih prihoda u Rusiji, saopštio je Okružni sud u Moskvi.

Roskomnadzor je u oktobru zaprijetio Alfabetovom Guglu i Metinom Fejsbuku kaznama u izvjesnom procentu njihovog godišnjeg prometa zbog uzastopnog neizvršavanja naloga da brišu sadržaje koje Moskva smatra nezakonitima, prenosi Rojters.

Ruski zakon dozvoljava da kompanije budu kažnjene u iznosu od 5 do 10% godišnjeg prometa za opetovane prekršaje.

Moskovski Okružni sud u Taganskom okrugu saopštio je da je ročište za obje kompanije, od kojih nijedna nije odmah odgovorila na zahtjev za komentarom, zakazano za 24. decembar.

Rusija je pojačala nadzor nad stranim tehnološkiom kompanije u nastojanju da uspostavi veću kontrolu nad internetom. Gugl je ove godine platio više od 32 miliona rubalja kazni. Gugl, Tviter i Meta znatno su smanjili broj objava koje je Moskva zabranila na svojim platformama.

Rusija je prošlog mjeseca zatražila oda 13 stranih, uglavnom američkih tehnoloških kompanija, da do kraja 2021. godine uspotave zvanična predstavništva na ruskom tlu ili da se suoče s mogućim ograničenjima ili potpunim zabranama rada, dodaje Rojters.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.