NavMenu

Aerodromi Crne Gore u 2022. raspisuju tender za kupovinu opreme za odleđivanje aviona

Izvor: Mina Petak, 03.12.2021. 11:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Free-Photos)Ilustracija
Državno preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG) u narednoj godini raspisaće tender da nabavku opremu koja služi za odleđivanje aviona (deicing vozilo).

Izvršni direktor Aerodroma, Goran Jandreoski, je za Vijesti rekao da su planirali tu nabavku i da će to biti prvi put da kompanija raspolaže tom vrstom opreme.

- To smo predvidjeli planom javnih nabavki za narednu godinu. Aerodromi su odgovorna kompanija. Očekujemo dostavu ovog tipa uređaja najkasnije do aprila naredne godine, ako sve procedure budu završene po planu - rekao je Jandreoski.

Zbog nedostatka opreme za odleđivanje aviona ove sedmice je avio-kompanija Austrian Airlines otkazala let iz Beča za Podgoricu i iz Podgorice za Beč.

Aerodromi su pokušali ovu opremu da nabave i prošle godine. Međutim, nije dostavljena nijedna formalna i ispravna ponuda, pa je obustavljen tender za nabavku specijalnog vozila za odleđivanje aviona.


Procijenjena vrijednost vozila bila je 360.000 EUR sa porezom na dodatu vrijednost (PDV).

Na tender su tada prispjele četiri ponude kompanija iz Srbije i Crne Gore, koje su nudile opremu proizvedenu u Kini, Turskoj, Irskoj i Danskoj, ali nijedna od njih nije bila formalno ispravna.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.