NavMenu

Povezivanje baza podataka u obostranom interesu banaka i Uprave prihoda i carina

Izvor: eKapija Petak, 22.10.2021. 15:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/ppoppy486)Ilustracija
Povezivanje baza podataka banaka i Uprave prihoda i carina u obostranom je interesu, saopšteno je nakon sastanka Odbora udruženja banaka, drugih finansijskih organizacija i osiguranja Privredne komore sa predstavnicima Uprave prihoda i carina.

Na sastanku je razmotrena inicijativa za povezivanja baza podataka Uprave prihoda i carina te i bankarskih organizacija.

- Sagovornici su se saglasili da postoji obostrani interes za razmjenu podataka u cilju olakšavanja poslovanja i sticanja jasnije slike o poreskim i carinskim obveznicima, njihovim poslovnim računima, odnosno aplikantima za kredite banaka - saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

Ocijenjeno je da je riječ o doprinosu digitalnoj transformaciji koji će omogućiti automatizovano preuzimanje podataka o zaradama za klijente koji elektronski podnose prijave za kredite, a dali su saglasnost za uvid u podatke o zaradama.

- Realizacija ove inicijative predstavljaće veliki iskorak za Crnu Goru i primjer zemljama u regionu jer će se kreirati bolji i efikasniji, dvosmjerni sistem razmjene podataka - objašnjeno je.

Na sastanku je dogovoreno da se između Uprave prihoda i carinba, Udruženja banaka i Odbora udruženja bankarstva PKCG potpiše tripartitni Memorandum o saradnji i u skladu sa njim oformi radna grupa koja će, u okviru zakonskih mogućnosti, definisati modalitete razmjene podataka, a na osnovu draft dokumenta koji je kreiralo Udruženje banaka. Planirano je da se proces zaokruži do kraja ove godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.