NavMenu

Google predstavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro uređaje (VIDEO)

Izvor: bankar.me Srijeda, 20.10.2021. 15:11
Komentari
Podeli
(Foto: l i g h t p o e t/shutterstock)
Google je otkrio sve detalje o svom novom modelu telefona. Pixel 6 i Pixel 6 Pro bili su daleko od nepoznanice i prije zvaničnog predstavljanja, ali je Google na svom događaju objelodanio sve detalje o novom Pixel dvojcu.

U pitanju su modeli sa ekranima od 6,4 i 6,7 inča, manji se osvježava na 90, a veći na 120Hz. Ono što pak dijele je dizajn, Google je dio sa kamerama nazvao "camera bar", ali tu nažalost prestaje zajedništvo pošto Pro ima tri, a "obični" model dvije kamere.

Pro je bolji za telefoto sočivo koje pruža četvorostruki optički zum, a zajedničke su im široka od 50 i ultra široka kamera od 12 megapiksela. Ono što je oduvek bilo ključna odlika Pixela je softver, što Google i sada ističe kao nešto što će za promjenu dobre kamere učiniti posebnim u odnosu na sve druge telefone na tržištu.

Poseban i je čip, Pixel 6 i 6 Pro pogoni prvi Googleov čip za pametne telefone. Google Tensor, iako opremljen sa 8 procesorskih i 20 grafičkih jezgara, umesto na "sirove" performanse, akcenat stavlja na svoje kapacitete za vještačku inteligenciju.

To su, kako Google tvrdi, ključne stvari koje omogućavaju usluge kao što je "Magic eraser" koja uklanja neželjene ljude iza kadra ili izoštravanje lica na fotografijama na kojima nisu dovoljno oštra. Tensor čip omogućiće da se dobar dio ovih stvari obavlja na uređaju, uključujući bolje prepoznavanje govora pri diktiranju i simultano prevođenje.

Pixel 6 imaće 8GB RAM-a, a Pro će stizati sa 12GB. Pro će biti moguće nabaviti sa 512, 256 i 128GB prostora, a "obični" model neće imati opciju od 512GB.

Cijene u SAD kreću od 599 dolara za Pixel 6, i 899 za Pixel 6 Pro.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.