NavMenu

Milatović najavio: Za gotovo hiljadu radnika po 12.000 EUR u naredne dvije godine

Izvor: Mina Ponedjeljak, 18.10.2021. 11:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Nacrt zakona koji se odnosi na finanasijsku podršku, prije svega u rudarsko-metalurškom sektoru, trebalo bi da na Vladi bude usvojen krajem ovog ili početkom narednog mjeseca, najavio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

- Za skoro hiljadu radnika, koji su bili žrtve pogubne tranzicije u Crnoj Gori nadoknadićemo štetu i isplatiti po 12.000 EUR u naredne dvije godine - rekao je Milatović za Televiziju Crne Gore.

Kako prenosi portal RTCG, to će biti predloženo i u Zakonu o budžetu za narednu godinu.

- To je samo mali detalj gdje se vidi da ova Vlada želi da društvu vrati socijalnu pravdu koja je, nažalost, pogubnom tranzicijom u ranijem periodu bila izgubljena - kazao je Milatović.

On je najavio donošenje zakona kojim će se stvoriti uslovi za licenciranje stečajnih upravnika, kako je rekao "imajući u vidu ranija loša iskustva kada je riječ o stečajnom postupku".

- Stečajni upravnik biće biran ubuduće metodom slučajnog izbora, a ne kao ranije, da neki upravnici vode skoro sve stečajne postupke u Crnoj Gori i time nanose štetu privredi - rekao je Milatović.

On je kazao da će Vlada nastaviti da u kontinuitetu prati šta se dešava u Željezari u Nikšiću.

- Iskoristio sam sastanke sa turskim ministrima da ih informišem o stanju u Željezari i očekivanjima od investitora. Umjereni sam optimista kada je riječ o Željezari - zaključuje Milatović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.