NavMenu

Janjušević: Da nema termoelektrane dnevni uvoz struje iznosio bi milion eura

Izvor: Mina Ponedjeljak, 18.10.2021. 11:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Petr Louzensky/shutterstock.com)Ilustracija
Crna Gora bi, da nema Termoelektranu (TE) Pljevlja, dnevni uvoz električne energije na današnji dan plaćala milion EUR, saopštio je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević.

- Da li će to Vlada moći da subvencioniše ili će sve ići na teret građana otvorena su pitanja - rekao je Janjušević u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

On je kazao da vjeruje u Vladu i da će naći način da obezbijede da TE Pljevlja duže radi, a ljudi uspjeti da shvate koliko je energetska stabilnost važna.

Janjušević je poručio da je samo energija iz uglja stabilna i da jedina može održati energetsku stabilnost bilo koje države, prenosi portal RTCG.

On je dodao da svaka država ima obavezu da napravi nacionalni energetsko-klimatski plan, kao i da odredi godinu kada bi trebalo da prestane da proizvodi energiju iz uglja.

- Vrlo je važno da se ne manipuliše sa godinama i datumima. Poljska je dala 2038. godinu, a možda ne bi trebalo ni nju da damo kao gornju granicu, s obzirom na veličinu naše države - naveo je Janjušević i dodao da se ne treba igrati sa energetskom stabilnošću.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.