NavMenu

Za njemačko tržište će biti proizvedeno 50 primjeraka specijalnog modela Lade Nive

Izvor: Klix Ponedjeljak, 27.09.2021. 15:09
Komentari
Podeli
(Foto: Chad Kirchoff/Unsplash)
Kompanija Partisan Motors je prošle godine najavila da će formirati međunarodni tim stručnjaka za proizvodnju prvih 50 primjeraka specijalnog modela Lade Nive za njemačko tržište.

Specijalni model Nive posvećen je ruskoj kompaniji AvtoVAZ koja slavi 50 godina proizvodnje automobila.

Niva je doživjela niz promjena u odnosu na standardni model, dodatno je podignuta, ima nove unikatne felge od legura s BF Goodrich humama, plastične obloge na lukovima točkova, pragove (stepenice), krovne nosače, unaprijeđena prednja svjetla, vanjski usis zraka, nove branike, ventilacijski otvor na krovu, kuke za vuču, dok je unutrašnjost presvučena sintetičkom kožom s crvenim koncem.

Nive je moguće kupiti putem kompanije Fahrzeuge Bögelsack Service & Verkauf GmbH iz Halberstadta u Njemačkoj, a svaka od njih košta 19.900 eura. Svaki primjerak SUV-a dolazi sa specijalnom plaketom i certifikatom koje izdaje proizvođač.

AvtoVAZ je prestao svoja vozila u Evropsku uniju zbog sve strožijih standarda koji se odnose na emisiju gasova, a kompanija nije uložila u poboljšanje motora koji bi ih ispunio. Zbog toga specijalnu Nivu pokreću motori neimenovanih kineskih proizvođača.

Legendarna Niva je debitovala 1977. godine te je u to vrijeme predstavljena pod nazivom VAZ-2121. Kasnije je usvojila ime Nivan, a u Zapadnu Evropu je stigla godinu dana nakon predstavljanja. Postala je veliki prodajni hit te je u jednom trenutku činila 40 posto evropskog 4x4 segmenta.

Sigurno je da 50 specijalnih Niva neće imati problema da nađu svoje domove.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.