NavMenu

Dobitak kompanija MNSE10 indeksa u drugom kvartalu 22,65 mil EUR - Nabolje rezultate imaju EPCG i CGES

Izvor: Mina Srijeda, 22.09.2021. 13:25
Komentari
Podeli

(Foto: Ti_ser/shutterstock.com)
Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, njih deset, ostvarile su u drugom kvartalu neto dobitak od 22,65 mil EUR, što je 1,45 hiljada odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Montenegroberze.

Neto rezultat deset kompanija koje ulaze u sastav indeksa MNSE10 iznosio je u istom periodu prošle godine 1,46 miliona EUR.

Najveću apsolutnu neto dobit za šest mjeseci ove godine ostvarile su Elektroprivreda (EPCG) od 17,09 mil EUR i Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) od 8,64 mil EUR.

- Najveće smanjenje gubitka u apsolutnom iznosu bilježe Plantaže i to u iznosu od 1,46 mil EUR - precizira se u saopštenju.

U odnosu na uporedne podatke za isti period prošle godine, povećanje neto rezultata bilježe Jugopetrol i EPCG, u iznosu od 927,68 odsto odnosno 698,49%.


Montenegroberza je analizirala poslovne prihode, neto rezultat, i zaradu po akciji deset kompanija koje čine indeks MNSE10.

Ukupni poslovni prihodi tih kompanija na kraju drugog kvartala iznosili su 315,98 mil EUR, što je oko 17,16% više u odnosu na isti period prošle godine.

Rast poslovnih prihoda bilježe Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera 55,48%, Plantaže 45,42% i Jugopetrol 32,59%.

Zarada po akciji zabilježena je kod šest kompanija, a najveća je kod Hipotekarne banke, Jugopetrola i EPCG.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.