NavMenu

Ljetnja sezona premašila sva očekivanja

Izvor: Mina Utorak, 21.09.2021. 15:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: BlueOrange Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Minula ljetnja turistička sezona premašila je očekivanja i najvećih optimista, te svi mogu biti prezadovoljni onim što su tokom sezone imali prilike da isprate, ocijenio je direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma, Petar Golubović.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da je broj turista, odnosno dolazaka i noćenja, na izuzetno zadovoljavajućem nivou.

- Ono što možda nije dobro, ali nije samo slučaj kod nas, nego i u susjednoj Hrvatskoj, je to što je pandemija vratila turizam godinama unazad, u smislu da se glavni špic sezone "sabio" u što kraći period - rekao je Golubović.

Zato je, kako je objasnio, došlo do situacije da je od 25. jula do 20. avgusta bila prevelika potražnja, prenosi portal RTCG.

- Negdje postoji strah, on nam je bio saveznik, imali smo strah od neizvjesnosti šta će biti pa su svi požurili da rezervišu godišnje odmore. Imali smo navalicu da početkom avgusta u Crnoj Gori nije mogao da se naže ležaj, bez obzira što se kapacitet mnogostruko uvećao - rekao je Golubović.

Situacija je, kako je kazao, sada na zadovoljstvo svih jer se može mirnije ući u zimski period.

Dobrim rezultatima Crnoj Gori doprinijele su i mjere konkurentskih zemalja, poput Grčke, koja je za prelazak granice tražila PCR test, što je na naše more vratilo određeni broj turista koji godinama nijesu dolazili.

Govoreći o postsezoni, Golubović je kazao da epidemiološka situacija ipak nije dozvolila da se realizuju najave koje su bile izuzetno dobro.

- Buking je za septembar bio sjajan, bile su velike najave, ali stavljanje Crne Gore na crvenu listu i ograničenja ulazaka u zemlju dovele su do toga da postsezona bude na nižem nivou - rekao je Golubović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.