NavMenu

U HTP Mimoza zadovoljni ostvarenim rezultatima u julu i avgustu - U hotelu Pine dobre najave i za naredni period, kapaciteti popunjeni do kraja mjeseca

Izvor: Mina Ponedjeljak, 20.09.2021. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Ming Dai)Ilustracija
U Hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) Mimoza, u sklopu koga posluju hoteli Kamelija u Donjoj Lastvi i mali gradski hotel Pine na istoimenom šetalištu, zadovoljni su ostvarenim rezultatima ovogodišnje sezone, jer je, kako su kazali, posjeta turista bila iznad očekivanja.

Menadžerka prodaje u Mimozi, Zlata Maslarević, kazala je da je sezona počela kasnije, jer je hotel Kamelija otvoren tek krajem juna, a uobičajeno je da se otvori krajem maja ili ranije.

- Međutim, kad je sezona krenula bilo je intenzivno, jul i avgust su skoro bili na nivou 2019. U julu je u hotelu boravilo 2,91 hiljada gostiju što je dva odsto manje nego u julu dvije godine ranije, a u avgustu je zabilježena posjeta od 4,31 hiljadu turista ili 17 odsto manje nego 2019 - rekla je Maslarević.

Ona je navela da je do 14. septembra u hotelu odmaralo 511 gostiju, uglavnom Mađara i nešto sportista. Hotel će, kako je dodala, biti zatvoren ovih dana, jer su imali otkazivanja aranžmana nakon uvođenja novih epidemioloških mjera, prenosi Radio Tivat.

Maslarević je kazala da u tom turističkom preduzeću nijesu imali ni pred ni podsezonu.

- Ipak, ostvareni rezultat tokom dva ljetnja mjeseca pomoći će nam da izdržimo, iako se ne možemo baš tako lako oporaviti s obzirom na to da je prošla godina za sve u turizmu bila loša. Na nivou cijele sezone u hotelu Kamelija ostvaren je rezultat od 65% prometa u odnosu na 2019. godinu - saopštila je Maslarević.

Kad je struktura gostiju u pitanju, najbrojniji su u Kameliji bili oni sa tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH) i Mađarske.

- Osim individualnih gostiju kako je bilo ove sezone, ranijih godina su u hotelu boravili uglavnom agencijski gosti, kao i organizovane grupe, sportisti - košarkaši i vaterpolisti iz Rusije i Ukrajine - kazala je Maslarević.

U Mimozi očekuju da će, što se Kamelije tiče, naredna godina biti znatno bolja od ove, i u pred i postsezoni, jer sama sezona nije dovoljna za normalno poslovanje tokom cijele godine.

- Za hotel Pine je drugačije. To je mali gradski hotel koji ima svoju klijentelu tokom cijele godine. Hotel nije radio ove godine tokom zabrane za sve ugostitelje zbog epidemije koronavirusa. Tako da je taj period loše uticao na statistiku - navela je Maslarević.

U hotelu, kako je dodala, odsjedaju uglavnom poslovni ljudi vezano za Porto Montenegro, predstavnici stranih kompanija koji dolaze iz Italije i Njemačke.

Prema njenim riječima, dva ljetna mjeseca su bila dosta dobra što se posjete tiče, čak je avgust bio znatno bolji od istog mjeseca 2019. godine.

- Za naredni period najave su veoma dobre, hotel je skoro popunjen do kraja mjeseca, a slično je i u narednom period - kazala je Maslarević i navela da zbog novih epidemioloških mjera ima i otkazivanja aranžmana.

Hotel Pine je prilagođen situaciji kad je koronavirus u pitanju, posjeduje međunarodnu oznaku za sigurna putovanja Safe Travels. To je oznaka koju je Svjetski savjet za turizam i putovanja dodijelio Crnoj Gori.

- Ona putnicima omogućava da prepoznaju destinacije i kompanije koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja. Predstavlja važan korak za dobijanje povjerenja turista, jer pokazuje da su sigurnosni protokoli i mjere koje je donio Institut za javno zdravlje Crne Gore, u skladu sa globalnim protokolima svjetskog saveza za turizam - zaključila je Maslarević.

Mapa : Hotel Kamelija Donja Lastva
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.