NavMenu

Podgorica će dobiti novi urgentni blok na 10.500 m2 - Ministarstvo zdravlja traži UTU za gradnju objekta

Izvor: Dan Ponedjeljak, 20.09.2021. 14:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo zdravlja pokrenulo je proceduru prikupljanja dokumentacije za izgradnju novog zdravstvenog objekta na Kruševcu pa je od Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zatražilo urbanističko-tehničke uslove (UTU) za gradnju novog Urgentnog bloka. Objekat je, kako piše u zahtjevu koji je Jelena Borovinić Bojović, ministarka zdravlja, uputila Ratku Mitroviću, ministru ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, planiran na prostoru između zgrade Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore i glavne zgrade Kliničkog centra.

- U novom zdravtstvenom objektu, ukupne površine 10.500 m2, biće smješteni Urgentni centar sa pratećim sadržajima, operacionim salama, intezivnom jedinicom, bolesničkim sobama i dijagnostikom. Katastarska parcela UP-12, koja čini dio katastarske parcele broj 1284/1 KO Podgorica, površine 67.287 kvadrata u zahvatu izmjena i dopuna Urbanističkog projekta Klinički centar Crne Gore. U prilogu akta dostavljamo skicu parcele sa naznačenim objektom i list nepokretnosti 4397-prepis za parcelu - piše u zahtjevu koji potpisuje Jelena Borovinić Bojović.

Kako bi se stvorili uslovi za izgradnju novog Urgentnog bloka, odbornici u Skupštini Glavnog grada su krajem oktobra prošle godine ustupili državi dva dvosobna stana radi regulisanja naknade za eksproprisane stambene jedinice u krugu Kliničkog centra.

- Klinički centar Crne Gore obratio se gradonačelniku Glavnog grada 27. januara 2020. godine, kojim traže podršku Glavnog grada u obezbjeđivanju naknade po osnovu eksproprijacije dva stana u vlasništvu porodica Đurović i Radojević koji se nalaze u objektu u krugu Kliničkog centra, a koji su eksproprisani rješenjima Direkcije za nekretnine Područna jedinica Podgorica iz 1998. godine, dodjelom stanova, čime bi se stvorili uslovi za izgradnju novih objekata Kliničkog centra i omogućila bolja i kvalitetnija zdravstvena zaštita građana. Imajući u vidu činjenicu da objekti za zdravstvo predstavljaju državne objekte od opšteg interesa, te da se izgradnjom ovih objekata stvaraju uslovi za unapređivanje uslova života i zdravlja stanovništva kako glavnog grada, tako i države, ocijenjeno je da zahtjevu treba udovoljiti - pisalo je u skupštinskoj odluci koju su 29. oktobra prošle godine usvojili odbornici.

U odluci je tada pisalo da su opredijeljene dvije stambene jedinice iz imovine Glavnog grada, i to stan od 59 kvadrata na drugom i stan od 59 kvadrata na četvrtom spratu, u objektu broj 1 koji je na katastarskoj parceli broj 4534/27 KO Podgorica III.

- Članom 1 i 2 odluke predviđeno je da se opisane stambene jedinice prenose u svojinu Crnoj Gori, za potrebe JZU Klinički centar Crne Gore, kao korisnika eksproprijacije, radi regulisanja naknade porodicama čiji stanovi su eksproprisani rješenjima iz 1998. godine, a koji se nalaze u objektu broj 6 na katastarskoj parceli broj 1284/1 KO Podgorica I, u krugu Kliničkog centra Crne Gore, na kojoj lokaciji je planirana izgradnja objekta novog urgentnog bloka, čime Glavni grad doprinosi ostvarenju javnog interesa u oblasti zdravstva - pisalo je u dokumentu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.