NavMenu

DSSR iz Tuzle osvojio prvo mjesto na regionalnom hakatonu u Nikšiću - Pobjednički tim kreirao rješenje za automatizaciju evidencije radnog vremena zaposlenih

Izvor: eKapija Subota, 18.09.2021. 11:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija
Tim DSSR iz Tuzle osvojio je prvo mjesto na velikom regionalnom hakatonu Smart Nikšić - pametna rješenja za održivi razvoj. Oni su kreirali rješenje za automatizaciju evidencije radnog vremena zaposlenih u preduzeću koje se realizuje fingerprint reader-om, kao elegantnim, jednostavnim i eco-friendly rješenjem.

Kako je saopšteno iz Inovaciono-poslovnog centra (IPC) Tehnopolis, blizu četrdeset takmičara je 48 sati bez prestanka radilo, gdje su uz podršku mentora razvijali svoje inovativne ideje u cilju podizanja efikasnosti i kvaliteta života građana Nikšića, te razvoja lokalne ekonomije.

- Na Demo danu je devet timova iz Crne Gore i regiona prezentovalo svoje inovativne ideje koje su razvijali prethodna dva dana, a prvo mjesto je osvojio tim DSSR iz Tuzle - navodi se u saopštenju.

Drugo mjesto je osvojio tim Error 404 iz Sarajeva koji je radio na kreiranju rješenja za problem iz oblasti turizma i kreirali su aplikaciju koja će ponuditi smart rješenja za digitalizovanje turističke ponude nikšićke opštine.

Tim iz Zenice, Four Amigos, osvojio je treće mjesto. Oni su radili na kreiranju softvera za rješavanje problema nepostojanja e-servisa za upravljanje i izdavanje dokumenata, kao i mogućnosti elektronske prijave problema.

Osim ova tri tima koji su progašeni za najbolje, i ostali učesnici su ponudili sjajna rješenja.

Tim GirlTHing radio je na rješavanju problema tradicionalne i nepraktične evidencije zaposlenih. Upotrebom savremenih tehnologija kreirale su pouzdan sistem pod nazivom SystEvident kojim je proces evidentiranja dolaska i odlaska sa posla ubrzan. Sistem omogućava nadležnim osobama unutar kompanija lakše praćenje rada zaposlenih i pojednostavljuje i automatizuje izradu mjesečnih i godišnjih izvještaja.

Partour je virtuelni turistički vodič zasnovan na modelu avanturističke igrice u kojoj turista oživljava spomenike grada i otkriva znamenitosti uz pomoć AR tehnologije. Nakon završene ture, turista može da oproba svoje znanje i zamijeni ga za prave nagrade.

Engineers on methane tim je radio na rješavanju problema neadekvatno predstavljene turističke ponude, kreirajući interaktivnu funkcionalnu aplikaciju koja bi bila digitalni domaćin. Zadatak aplikacije je da skupi sve informacije o gradu i dešavanjima na jednom mjestu i učini ih lako dostupnim građanima i turistima.

Tim Bits je u fokusu imao unapređenje standardnog načina turizma. Problem su riješili interaktivnom mapom i point reward sistemom.

Innovative π ekipa se potrudila da kreira softver - efikasan e-service koji ima za cilj da olakša postojeće procedure i afirmiše koncept elektronske dokumentacije.

Cape Ann je radio na rješavanju problema nepostojanja e-servisa za dokumente i prijavu problema kreiranjem web aplikacije.

Za prva tri mjesta su dodijeljene i vrijedne novčane nagrade u iznosu od 2.500 EUR za prvo, 1.500 EUR za drugo i 1000 EUR za treće mjesto.

Hakaton je organizovao IPC Tehnopolis u saradnji sa partnerima iz INTERA Tehnološkog Parka (Mostar), Grada Zadra, BIT centra Tuzla i Sveučilišta u Zadru, u okviru projekta 2CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment Enhanced, koji je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije. Organizacija hakatona je podržana od strane Opštine Nikšić i Coca-Cola HBC Crna Gora.

Učesnici hakatona su imali veliki izazov ispred sebe - da kreiraju pametno rješenje na jedan od definisanih problema Opštine Nikšić. Kako je navedeno, to su nepostojanje E-servisa za građane sa posebnim fokusom na mogućnost elektronskog prijema zahtjeva i izdavanja dokumenata; neadekvatan sistem internog menadžmenta kod evidencije zaposlenih; problem nepostojanja adekvatnog elektronskog sistema upravljanja dokumentima i neadekvatna interaktivna i inovativna prezentacija kompletne turističke ponude.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.