NavMenu

Početak radova na spajanju Herceg Novog na sistem Regionalnog vodovoda očekuje se krajem mjeseca

Izvor: Media Biro Petak, 10.09.2021. 10:47
Komentari
Podeli
Regionalni vodovod (Foto: YouTube/Regionalni vodovod Crnogorsko primorje/Screenshot)Regionalni vodovod
Regionalni vodovod je uspješno završio ovu turističku sezonu i primorskim opštinama isporučio je šest miliona kubika vode, što je na nivou 2019. godine, saopštio je direktor te kompanije Josip Đurašković. Rekao je i da se nada da će do kraja mjeseca početi radovi na spajanju Herceg Novog na sistem Regionalnog vodovoda.
On je agenciji Mediabiro rekao da kada je u pitanju prošla godina isporučena količina za 20% veća.
- Nadamo se da će ovaj period postsezone biti dobar i da ćemo sezonu završiti uspješno - poručio je Đurašković.
Prema njegovim riječima, opština Budva je prednjačila u potrošnji vode i ona je na osnovu presjeka koji je urađen krajem avgusta pokazala da je u sistem opštine upumpano oko dva miliona kubika vode.
Đurašković je rekao da su u špicu sezone sve primorske opštine uzimale više količine vode, a Regionalni vodovod je bio u prilici da im izađe u susret.
- Opština Kotor je uzimala veće količine vode u odnosu na ono što je ugovorom dogovoreno - kazao je Đurašković.
Josip Đurašković (Foto: Media Biro)Josip Đurašković
On je istakao da je ova sezona završena uspješno i da su uspjeli da izbore sa svim problemima koje su imali vezano za izvoriše što je prouzrokovano iskopom šljunka u koritu Morače.
- Ja sam zadovoljan ovom sezonom s obzirom na to da nijesmo ni znali kako će sve biti, ali ako napravimo paralelu sa isporukom vode i ako je to pokazatelj i onda mogu da zaključim da je sezona bila uspješna - istakao je Đurašković.
Na pitanje dokle se došlo sa radovima na spajanju opštine Herceg Novi, koja je još prošle godine trebalo da bude spojena, Đurašković je odgovorio da su otklonjene smetnje koje su bile i potpisan je ugovor sa vlasnicima parcela.
- Mi smo to uspješno priveli kraju i nadamo se da ćemo do kraja mjeseca početi radove na spajanju Herceg Novog na sistem Regionalnog vodovoda i da ćemo za sljedeću sezonu imati priključen Herceg Novi - kazao je Đurašković.
On je kazao da Regionalni vodovod ima profesionalan tim ljudi koji rade na postrojenjima.
- Što se tiče tih tehničkih stvari nije bilo nikakvih problema. Najveći problem je bilo iskopavanje šljunka u Morači i ugrožavanje samog izvorišta Bolje sestre - kazao je Đurašković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Podgorica i dalje čeka Starbucks

Iako je najavljeno da će početkom ove godine Podgorica dobiti prvu kafeteriju čuvenog američkog lanca Starbucks, to se ni do sredine aprila nije desilo. Iz kompanije Zeren, koja je vlasnica franšize Starbucks, portalu Investitor.me nijesu odgovorili na pitanja poslata na dostupnu e-mail adresu, u vezi aktivnosti i konačnog datuma otvaranja kafeterije. Mustafa Yiğit, izvršni direktor Zerena, najavio je otvaranje prve Starbucks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.