NavMenu

Preporuka vinarije Aleksandrović - Koja bi vina trebalo da biramo tokom ljeta?

Izvor: Promo Četvrtak, 12.08.2021. 13:49
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / GrandStudio)
Vinoljupci će reći da je za čašu dobrog vina uvijek pravo vrijeme, da ono nije ograničeno ni satima, ni godišnjim dobima. Uživanje u bijeloj, crvenoj ili roze varijanti stvar je afiniteta i, naravno, izbora hrane. Ipak, ne možemo a da se ne osvrnemo na trendove koji su prisutni i koji nam u ovim ljetnjim danima poručuju kako da dodatno uživamo.

Iz čuvene vinarije Aleksandrović stižu preporuke koja su to idealna vina u različitim prilikama tokom vrelih dana i toplih noći.


Idealan spoj - bijelo vino i morska riba

- Zahvaljujući odličnom mikroklimatu i poziciji vinograda koji su okruženi planinama Rudnik, Bukulja i Venčac, naša bijela vina imaju veoma lijep balans i izuzetnu svježinu te se odlično uparuju sa morskom ribom. Ako bismo morali da izdvojimo neka od bijelih vina, to bi svakako bili Trijumf Selection i Trijumf Gold, vina koja nastaju posebnom tehnologijom, a u kojima dominira sorta Sauvignon Blanc (sovinjon beli). Vina krasi izuzetna aromatika, puno i kremasto tijelo i dugi aftertaste - kažu iz vinarije za eKapiju.

Trijumf Selection i Trijumf GoldTrijumf Selection i Trijumf Gold



Slatka vina uz poslastice

Vinarija Aleksandrović u portfoliju ima jedno poluslatko i jedno slatko vino.

- Euforija je poluslatko vino i nastala je od sorte muskat hamburg, te je krase izuzetno fini tonovi ruže i ratluka, pa bismo je preporučili uz sladolede i ledene kolače, pogotovo one na bazi crvenog voća. Za neke kremastije dezerte, na bazi vanile ili šećernog sirupa (baklave i slično), idealan par je Trijumf Late Harvest, kasna berba traminca koji će vas očarati slašću i elegancijom.

Euforija i Trijumf Late HarvestEuforija i Trijumf Late Harvest


Bez dileme - prokupac za večernje osvježenje

Na pitanje koje osvježavajuće crveno vino bi bilo idealno za noćne sate ili večeru, iz vinarije poručuju da nema puno dileme:

- Naš Prokupac (Kameničarka), koji slobodno možete blago rashladiti, siguran je izbor za ljetnje večeri i malo više temperature. Veoma elegantno vino, srednjeg tijela, koje krase suptilne voćne arome sa blagim dodirom vanile i slatkih začina. Veoma sočno, mekano i zaokruženo vino.

Prokupac i Trijumf RoseProkupac i Trijumf Rose


Koji je pjenušavac hit ljeta?

Pjenušavac je neizostavan dio proslava, ali nije rijetkost da se u njemu uživa i svakodnevno, kada želite da unesete dašak elegancije u dan. Vinarija Aleksandrović u portfoliju ima tri pjenušavca, ali kada govorimo o ljetnjim mjesecima, preporuka je uvijek Trijumf Rose.

- Pjenušavac koji, kao i druga dva, nastaje tradicionalnom šampanjskom metodom, a krase ga svježina, prelijepe voćne note jagoda i malina, elegancija i prefinjenost. Apsolutni hit ljeta - poručuju iz vinarije Aleksandrović.


Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.