NavMenu

Podgorica može postati destinacija konkurentna drugim turističkim centrima - Glavni grad turizam razvija kroz bogato istorijsko nasljeđe i prirodne ljepote

Izvor: eKapija Srijeda, 28.07.2021. 15:10
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
Podgorica može postati turistička destinacija konkurentna drugim turističkim centrima, poručio je gradonačelnik Ivan Vuković.

On je na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati rada Turističke organizacije Podgorica podsjetio na bogatu ponudu glavnog grada.

- Turistička organizacija na pravi način prepoznaje potencijale našeg grada, a promo filmovi koje su kolege pripremile vjerno prikazuju ljepote Podgorice. Da nije bilo koronavirusa, nemam dilemu da bismo prošle i ove godine imali fantastične rezultate - kazao je Vuković i dodao da očekuje da će se rezultati rada i turistički potencijal Podgorice u punom kapacitetu iskoristiti tokom naredne godine.

Irena Rogošić, direktorica Turističke organizacije, najavila je tradicionalnu manifestaciju "Ajmo na Moraču" koja će početi u četvrtak 29. jula i trajati do sredine avgusta.

- Manifestacija "Ajmo na Moraču" imaće bogat kulturno-zabavni program, kao i sportsko-rekreativni sadržaj, tako da će za sve generacije biti interesantnih aktivnosti - kazala je Rogošić i podsjetila da su u planu i druge manifestacije, ali da je njihova realizacija uslovljena epidemiološkom situacijom.

Rogošić je najavila inovativan prikaz bogatog istorijskog nasljeđa kroz pješačke rute, koje će na novi način, kroz narativnu formu, nastojati da na što interesantniji način prikažu istorijske lokalitete.

Vanja Vuković, istorijski pedagog, kazala je da Podgorica, kao grad koji je preživio mnoga razaranja, i na tim ruševinama uspio da se izgradi, ali i da sačuva svoje istorijske bisere, predstavlja rijetkost i to ga čini prepoznatljivim. Objasnila je da će staze imati određenu temu, koju će pratipomenuta ti specifične lokacije, povezivajući prošlost i budućnost.

- Za ljubitelje aktivnog turizma, Podgorica nudi obilaske lokaliteta kao što su Bukumirsko i Rikavačko jezero, NP Skadarsko jezero i popularna panoramska ruta Krug oko korita. Tu su i biciklističke staze i gradski parkovi za turiste rekreativce, ali i gradske plaže sa sportsko-rekreativnim i zabavnim sadržajima. Turustička organizacija Glavnog grada će nastaviti da promoviše prirodne ljepote Podgorice i da kreira nove sadržaje zanimljive kako turistima, tako i svim građanima Podgorice - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.