NavMenu

U planu rekonstrukcija željezničke stanice u Bijelom Polju - Za realizaciju investicije neophodno 1,92 mil EUR, zgrada predviđena za smještaj željezničkih kompanija CG i Srbije

Izvor: eKapija Petak, 23.07.2021. 08:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: victoraf from Pixabay)Ilustracija
U planu je rekonstrukcija željezničke stanice u Bijelom Polju, a za realizaciju ovog projekta neophodno je izdvojiti oko 1,92 mil EUR, saopšteno je iz Vlade.

Naime, na poslednjoj sjednici usvojena je informacija o neophodnim finansijskim sredstvima za realizaciju IPA projekta "Unapređenje sekcije željezničke pruge Bar - Vrbnica - Rekonstrukcija željezničke stanice Bijelo Polje". U informaciji se navodi da je cilj projekta adaptacija stanične zgrade željezničke stanice Bijelo Polje za potrebe smještaja i funkcionisanja državnih organa i željezničkih kompanija Crne Gore i Srbije, a što je u skladu sa sporazumom između dvije vlade o graničnoj kontroli u željezničkom saobraćaju.

Godišnji nacionalni program IPA 2017 u odnosu na sektor saobraćaja sadrži i navedeni projekat ukupne vrijednosti 1,375 mil EUR, koji se sastoji od tri ugovora. Za izradu glavnog projekta i nadzor nad izvođenjem radova opredijeljeno je 200.000 EUR, dok je revizija glavnog projekta koštala 10.000,00 EUR. Za izvođenje radova rekonstrukcije pogranične željezničke stanice u Bijelom Polju programom je opredijeljeno 1,165 mil EUR.

- Prva dva ugovora su uspješno realizovana, dok je za treći projektant, nakon izrade Glavnog projekta, procijenio vrijednost radova na 1,92 mil EUR, što je potvrdio i revident. Kako razlika od 762.456,33 EUR ne može biti pokrivena od strane IPA fonda, a imajući u vidu nacionalni kao i regionalni značaj pomenutog projekta, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da predlogom zakona o budžetu za 2022. godinu planira nedostajuća sredstva za realizaciju ovog projekta - objašnjeno je iz Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.