NavMenu

Saradnja države i udruženja ICT Cortex - Podrška crnogorskoj privredi u procesu elektronske fiskalizacije

Izvor: eKapija Srijeda, 16.06.2021. 11:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
U cilju unapređenje i podsticanja razvoja digitalnog društva u Crnoj Gori, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzenitć potpisala je Memorandum o razumijevanju i saradnji sa udruženjem ICT Cortex i kompanijama Codeus, Logate i Data design.

Kako je soapšteno, prepoznajući zajednički interes da se pruži podrška crnogorskoj privredi u procesu elektronske fiskalizacije, posebno preduzetnicima i malim privrednicima, članice ICT Cortex-a Logate, Codeus i Data Design obezbijedile su besplatne pakete za sve PDV obveznike, koji u okviru svog poslovanja imaju isključivo bezgotovinska plaćanja, promet do 30.000 eura mjesečno i do deset bezgotovinskih faktura na mjesečnom nivou. Pomenuti besplatni paketi, u okviru projekta eFaktura, koji Ministarstvo realizuje zajedno sa ICT Cortex-om, biće dostupni privrednicima na period od 12 mjeseci.

- Nastavljamo da radimo na modernizaciji javne uprave i digitalizaciji usluga koje pružamo građanima i privredi, pa je saradnja sa udruženjem ICT Cortex i njegovim članicama još jedan dokaz da samo udruženim snagama možemo pospješiti digitalni razvoj Crne Gore. Zahvalna sam ICT klasteru na podršci koju nam pružaju na putu ka digitalnoj javnoj upravi - saopštila je ministarka Tamara Srzentić.

- Za tri mjeseca postojanja, ICT klastera Cortex pokrenuo je pozitivan talas promjena, a u domenu digitalizacije se već pokazao kao snažna podrška državi, a potvrda tome jeste i ovaj projekat u kojem su uključene naše člance Logate, Codeus i Data Design. Izuzetno nam je drago što Ministarstvo prepoznaje i cijeni naš doprinos u oblasti digitalne transformacije i nadamo se da ćemo u budućnosti moći da se pohvalimo brojnim zajedničkim projektima - saopštio je Tarik Zaimović, izvršni direktor udruženja ICT Cortex.

Sve informacije, kao i prijava o besplatnom paketu za elektronsku fiskalizaciju, u okviru projekta e-Faktura, dostupne su ovdje. Rok za prijave za besplatne pakete je 1. oktobar 2021. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan novi tender za brzu saobraćajnicu koja treba da poveže Herceg Novi i Budvu

Monteput je raspisao novi tender za izradu idejnog rješenja za dionicu brze saobraćajnice od Herceg Novog do Budve, prelazak preko Bokokotorskog zaliva. Vrijednost tendera ostala je nepromijenjena i iznosi nešto preko 180.000 EUR sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 7. maja do 12 sati, a više detalja možete vidjeti OVDJE. Kako su ranije saopštili iz Monteputa, svrha izrade tehničke dokumentacije je ispitivanje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.