NavMenu

Most na Savi kod Rače i trasa autoputa i prije roka

Izvor: eKapija Utorak, 18.05.2021. 08:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na mostu preko rijeke Save kod Sremske Rače i predviđena trasa autoputa Kuzmin-Sremska Rača biće završeni i prije roka zbog tempa i načina rada, kaže Dragan Jocić iz Puteva Srbije.

On podsjeća da je rok 48 mjeseci od potpisivanja ugovora, prenosi NTV Arena.

- Odgovorno tvrdim da će radovi biti završeni i daleko ispred roka koji je propisan zbog tempa i načina kako se radi. To je kraj 2022. godine i početak 2023. kada će biti završeni - rekao je Jocić za RTS, koji je nadzorni organ "Puteva Srbije".

On navodi da je most dugačak 330 metara i da je njegova ukupna težina 5.500 tona.

- Most će biti urađen i završen na obali, na velikom nasipu. Kada bude sklopljen mi ćemo ga polako premeštati i gurati na prvi rečni stub, na drugi i na obalni stub na drugoj obali. Drugim rečima tih 5.500 tona ćemo tehnološki pregurati na drugu stranu da potpuno prekrije reku Savu - naveo je Jocić.

RTS prenosi da bi čelična konstrukcija iznad Save trebalo da bude završena na jesen, kada će biti sklopljeno više od 100.000 metara kubnih materijala utrošenog za potporni nasip, dok će ovog mjeseca početi i radovi na 18 kilometara autoputa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.