NavMenu

Cetinje raskida ugovor sa kanadsko-crnogorskim konzorcijumom za proizvodnju industrijske konoplje

Izvor: Mina Utorak, 18.05.2021. 08:43
Komentari
Podeli
(Foto: Andris Tkacenko/shutterstock.com)
Prijestonica Cetinje raskinuće ugovor o zakupu imovine nekadašnjeg Oboda sa konzorcijumom koji čine kanadska kompanija Eviana Health Corporation i crnogorske firme Montenegro Bio Science i Ramel.

Konzorcijum je na 30 godina zakupio imovinu cetinjske fabrike kako bi se bavio proizvodnjom industrijske konoplje i ekstrakcijom ulja CBD iz njenog cvijeta, navodi se u izvještaju Кomisije za praćenje realizacije ugovora o zakupu, koji bi trebalo da razmatra Skupština opštine, piše Dan.

Članovi konzorcijuma su na sastancima obavijestili predstavnike Prijestonice Cetinje da imaju problema sa realizacijom projekta.

- Na sastanku 4. februara ugovorne strane su zajednički konstatovale da je Prijestonica kao zakupodavac ispunila sve ugovorom definisane obaveze i pokazala razumijevanje za probleme sa kojima se susreo konzorcijum, a koji se odnose na djelimično promijenjene okolnosti, imajući u vidu finansijsku krizu izazvanu pandemijom, kao i međusobne probleme koji su nastali unutar samog konzorcijuma, sve u cilju konačnog početka realizacije investicije - navodi se u izvještaju.


Na sastanku je dogovoreno da se još jednom, u cilju početka investicije, pruži šansa konzorcijumu da nađe rješenje i izađe sa konkretnim predlogom.

Nakon sastanka, članovi konzorcijuma su obavijestili Prijestonicu da nije došlo do neophodnih dogovora i da nijesu riješili problem organizacije. Takođe, nijesu riješili ni način finansiranja i saopštili su da ne postoji mogućnost realizacije projekta.

Zaključak svega je da treba da se raskine ugovor o zakupu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.