NavMenu

Otvoren konkurs za podsticaje za sezonsko zapošljavanje - Programom planirano uključenje 550 nezaposlenih

Izvor: Mina Ponedjeljak, 17.05.2021. 11:48
Komentari
Podeli
(Foto: CandyBox Images/shutterstock.com)
Zavod za zapošljavanje (ZZZ) objavio je danas javni konkurs za realizaciju programa pod nazivom Podsticaji za sezonsko zapošljavanje u ovoj godini.

Iz Zavoda su saopštili da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za realizaciju programa sa potrebnom dokumentacijom, 31. maj u 15 sati.

- U program će, na period do tri mjeseca, biti uključeno 550 osoba koje su na evidenciji nezaposlenih duže od tri mjeseca, i to nezaposleni do 30 godina života i/ili nezaposlene žene - navodi se u saopštenju.

Zavod će, kako su dodali, pripremiti nezaposlene osobe za učešće u programu, a poslodavci koji će realizovati program će iz te grupe pripremljenih napraviti izbor i zaposliti ih na sezonskim poslovima.

Odlukom Upravnog odbora Zavoda opredijeljeno je 601 hiljada EUR za realizaciju programa.

Program Podsticaji za sezonsko zapošljavanje je jedan od programa aktivne politike zapošljavanja kreiran u skladu sa potrebama tržišta rada.


-Cilj programa je povećanje zaposlenosti nezaposlenih sa evidencije ZZZ, koji imaju potrebne vještine, ali se suočavaju sa poteškoćama u pronalaženju posla zbog drugih ličnih karakteristika - objasnili su iz Zavoda.

Program će se realizovati u saradnji sa poslodavcima iz privatnog sektora koji svoju djelatnost obavljaju u sektoru usluga smještaja i ishrane na teritoriji Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.