NavMenu

Crna Gora očekuje turiste iz SAD-a

Izvor: Mina Četvrtak, 13.05.2021. 14:55
Komentari
Podeli
(Foto: Jan Willem van Hofwegen/shutterstock.com)
Epidemiološki parametri u Crnoj Gori pokazuju povoljan trend, pa su izgledi za sezonu i dolazak turista iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) značajno poboljšani, ocijenjeno je na sastanku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i američke ambasadorke Judy Rising Reinke.

Borovinić Bojović je kazala da crnogorski zdravstveni sistem uspješno sprovodi masovnu vakcinaciju protiv koronavirusa.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva, Rising Reinke upoznala sa svim detaljima epidemiološkog statusa u zemlji, načinu na koji se sprovodi vakcinacija, kao i uslovima koje je Crna Gora obezbijedila za dolazak turista.

- Veoma cijenimo interesovanje vaših državljana da borave u našoj zemlji tokom turističke sezone. Potrudili smo se da svaki segment zdravstvene pripremljenosti - od ulaska, preko boravka, pa do samog odlaska turista, bude precizno ispraćen. Sve to je posebno sadržano u vodiču koji smo objavili i koji će biti dostavljen ambasadi - rekla je Borovinić Bojović.


Rising Reinke je pohvalila napore koje zdravstvene vlasti sprovode u cilju uspješnog i efikasnog suzbijanja epidemije, s posebnim akcentom na aktivnosti koje su u fokusu za pripremu predstojeće ljetnje sezone.

- Crnu Goru je 2019. godine posjetilo oko 80 hilada američkih državljana. Sve to što radite predstavlja ohrabrenje za nas i naše državljane da budu gosti u vašoj prelijepoj zemlji - rekla je Rising Reinke.

Tokom susreta posebno je potencirana uspješna saradnja dvije zemlje i pomoć i podrška koju američka ambasada u kontinuitetu pruža crnogorskom zdravstvenom sistemu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.