NavMenu

NTO pozvala učesnike turističkog sektora da se prijave za dobijanje Safe travel oznake

Izvor: RTCG Četvrtak, 13.05.2021. 09:45
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Сергей Петров)
Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC), koji predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, dodijelio je Crnoj Gori međunarodnu oznaku za sigurna putovanja "Safe Travels", saopšteno je iz NTO.

Kako navode, riječ je o posebno dizajniranoj oznaci, koja uslijed zdravstvene krize Covid 19, putnicima omogućava da prepoznaju destinacije i kompanije širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja.

- Dodjela ove oznake predstavlja veoma važan korak za dobijanje povjerenja turista jer pokazuje da su sigurnosni protokoli i mjere koje su donijeli Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo ekonomskog razvoja, kako bi boravak turista u našoj zemlji učinili što ugodnijim i kako bi zaštitili njihovo zdravlje, u skladu sa globalnim protokolima WTTC-a - poručuju iz NTO.

Inicijativa Safe Travels, osim što doprinosi jačanju imidža Crne Gore u svijetu kao sigurne destinacije, doprinosi osnaživanju saradnje između privatnog i javnog sektora, kroz omogućavanje crnogorskim pružaocima usluga da budu vidljivi na svjetskom turističkom tržištu.

Ova oznaka, zajedno uz vakcinaciju, od velikog je značaja za turističku destinaciju i priivlačenje turista u zemlju.

- S obzirom na to da se Crna Gora nalazi na pragu turističke sezone, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore poziva sve zainteresovane učesnike sektora turizma: hotelijere, restoratere, izdavaoce privatnog smještaja, turoperatore, prevoznike, pružaoce usluga u nautičkom turizmu, muzeje, vazduhoplovne subjekte i dr. da apliciraju za dobijanje oznake Safe Travels uz obavezan uslov da ispunjavaju i sprovode standarde definisane zdravstvenim protokolima. Svi zainteresovani se mogu javiti putem e-mail adrese milena.cukic@montenegro.travel - poručuju iz NTO.


Nacionalna turistička organizacija Crne Gore kao nosilac oznake, posredstvom komisije Safe Travels, detaljno provjerava potencijalne korisnike primjenjujući ček-liste sačinjene na osnovu protokola i mjera koje su donijeli Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Osim Crne Gore, destinacije nosioci oznake Safe Travels u regionu su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Bugarska, a u ostatku Evrope Velika Britanija, Monako, Turska, Kipar, Velika Britanija i mnoge druge zemlje, dok se u svijetu korisnici oznake-turističke destinacije, nalaze na američkom, afričkom i azijskom konktinentu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.