NavMenu

Stigle četiri ponude za dvije parcele nekadašnje fabrike Radoje Dakić

Izvor: Pobjeda Srijeda, 21.04.2021. 14:22
Komentari
Podeli
(Foto: mojo cp/shutterstock.com)
Na 13. oglas za prodaju imovine Radoja Dakića stigle su četiri ponude za dvije parcele.

Posebno interesovanje izazvala je urbanistička parcela broj 16, površine 11,7 hiljada kvadrata, predviđena za stambenu izgradnju čija je početna cijena bila 3,3 mil EUR. Najbolju ponudu od 3,5 mil EUR dala je kompanija Montas inžinjering u vlasništvu Zdravka Kračkovića.

Podgorička KIPS Gradnja, čiji je osnivač Nikola Drekalović, za istu parcelu je ponudila 3,4 miliona, a Admiral holding u vlasništvu Žarka i Željka Mitrovića 3,33 mil EUR.

Četvrta ponuda odnosi se na za dvadesetak kvadrata veću parcelu broj 15, čija je početna cijena 3,32 miliona, a za koju je Admiral ponudio hiljadu eura više. Obje parcele predviđene su za stanovanje velike gustine. Marković bi o ovim ponudama trebalo da odluči u roku od sedam dana.

Ovim oglasom nuđeno je 98 hiljada kvadrata zemljišta na prostoru bivše fabrike Radoje Dakić za ukupno 27,7 miliona eura. Cijene preostalih devet parcela kretale su se od 36,5 hiljada za najmanju od 129 kvadrata do 3,95 miliona eura za skoro 14 hiljada kvadrata.

Apelacioni sud je odbio prigovor advokata Branislava Ćupića na odluku Privrednog suda o prodaji imovine Dakića predviđene za izgradnju saobraćajnica.

Riječ je o četiri hiljade kvadrata koje je Marković prvobitno planirao da neposrednom pogodbom proda Glavnom gradu za 119,9 eura, ali je nakon Ćupićevog prigovora raspisao javni oglas sa cijenom od 180 eura po kvadratu. Ćupić je tvrdio da je i to malo. Vijeće sudija Rama Strikovića, Nevenke Popović i Marijane Pavićević je ocijenilo da su bez osnova navodi Ćupića, ukazujući da je početna cijena koju je Marković oglasio iznad procijenjene vrijednosti.

Bez uticaja su, kako stoji u odluci, navodi da je Glavni grad bio dužan da ekspropriše ovu imovinu, pošto se radi o saobraćajnicama, jer bi se time postigla viša cijena. Sudije ukazuju da u postupku prodaje imovine stečajnog dužnika nema mjesta primjeni propisa o eksproprijaciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.