NavMenu

Stanić Beverages uložio 1,35 mil EUR u modernizaciju fabrike sokova u Kreševu - U 2021. proizvodnja 35 miliona litara

Izvor: biznisinfo.ba Nedjelja, 18.04.2021. 15:17
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: 06photo/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Stanić Beverages uložila je oko 2,7 mil KM (1,35 mil EUR) u modernizaciju proizvodnog pogona fabrike juicy sokova u Kreševu, čiji je stopostotni vlasnik, radi podizanja kvaliteta proizvodnje prema najvišim evropskim i svjetskim standardima, prenio je portal BiznisInfo.

Početna investicija u fabriku 2013. godine iznosila je oko 23,5 mil KM (11,75 mil EUR), a dodatna investicijska faza strateški je plan za širenje u nove kategorije i podizanje kvaliteta proizvodnih procesa, saopštili su iz kompanije.

Proizvodnja sokova u fabrici Stanić Beverages u Kreševu u 2020. iznosila je 28,2 miliona litara, a za 2021. godinu planirana je proizvodnja od 35 miliona litara.

– U trenutno nestabilnoj privrednoj klimi, ulaganje više od 2,5 mil KM (1,25 mil EUR)u unapređenje procesa proizvodnje pokazuje hrabrost naše grupacije, ali i činjenicu da nam je kvalitet na prvom mjestu. Brand juicy perjanica je firme Stanić Beverages, koja je dio Stanić grupacije, a juicy sokovi danas su prisutni u čak 22 zemlje svjeta: 15 u Evropi, pet na Bliskom istoku, jednoj u Africi i jednoj u Aziji - kazao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik uprave Stanić Grupe.


U poslednjih 20 godina proizvodnja juicy sokova porasla je s dva miliona na 60 miliona litara na godinu.

Tvrdi da su se, bez obzira na epidemiju koja je sve zatekla u prethodnoj godini, danas spremniji nositi s novim izazovima.

– Prepoznali smo nove prilike te planiramo rast proizvodnje od 6,5 miliona litara u 2021. godini – izjavio je Stanić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina

Budva naručila gradnju saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun - Vrijednost posla skoro pola miliona eura

Opština Budva raspisala je tender za radove na izgradnji saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun, sa kompetnom infrastrukturom. Vrijednot posla procijenjena je na 495.868 EUR. Tender je otvoren do 31. maja, detaljnije OVDJE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.