NavMenu

U Budvi otvoreno 15 od 134 hotela - Očekuje se povećanje tokom praznika

Izvor: Mina Nedjelja, 18.04.2021. 12:04
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Ender Vatan/unsplash)Budva
U Budvi je, usljed nerentabilnosti još otvoren simboličan broj hotela, svega 15 od ukupno 134 velika i mala, saopštila je direktorka lokalne Turističke organizacije (TO), Maja Liješević.

- Očekujemo da će veći broj biti otvoren tokom prvomajskih (uskršnjih) praznika, jer su hotelijeri pripremili zaista povoljne aranžmane - kazala je Liješević Pobjedi, dodajući da pripreme za sezonu teku uobičajenim tokom za ovo doba godine.

Ona je rekla da su hotelijeri i ugostitelji potpuno spremni za prve goste koje očekuju početkom maja, zakupci plaža su u fazi finalnih priprema svojih kupališta. Čistoća na teritoriji cijele opštine je na zavidnom nivou.

Prema posljednjim podacima, u Budvi boravi oko dvije hiljade gostiju, od čega 450 u hotelima. U pitanju su gosti iz Srbije, Rusije, Albanije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Prema njenim riječima, osjeća se da je Budva "u znaku očekivanja", odnosno da svi privredni subjekti u gradu prate razvoj epidemiološke situacije u Crnoj Gori i reaguju shodno tome.

Kada su u pitanju najave za predstojeću sezonu, ona je navela da imaju informaciju od turističkih radnika da postoji veliko interesovanje sa tržišta Ukrajine, Rusije i Bjelorusije, dok od gostiju iz regiona svakako očekuju dobru posjećenost, ali više individualnu, nego organizovanu.

- Jedno je sigurno, tvrde turistički poslenici Budve, ovo će ljeto obilježiti veliki broj last minut gostiju, u skladu sa svim svjetskim trendovima - kazala je Liješević.

Kada su u pitanju njihove aktivnosti još čekaju informaciju od resornog ministarstva i Instituta za javno zdravlje po pitanju Protokola za putovanja, jer u dogovoru sa NTO i ostalim LTO organizuju regionalnu kampanju, s obzirom na to da je sasvim izvjesno da će se osloniti na bliskoistočno tržište.

- Izvjesno je i to da će naša promotivna kampanja i ove godine biti uglavnom digitalna. Budva, destinacija prepoznata po najposjećenijim manifestacijama u zemlji i šire, ove godine se mora, nažalost, kao i prethodne, prilagoditi aktuelnim epidemiološkim mjerama, posebno onima koje se odnose na mogućnost brojnijeg okupljanja - kazala je Liješević.

Ona je poručila da se mora poslati poruku stabilne cjenovne politike ali i poruka da se vodi računa o sopstvenom i tuđem zdravlju.


Turističkog uspjeha iz 2019. neće biti ni naredne tri, četiri godine

Potvrdu da ove godine očekuju veliki broj turista iz Ukrajine dao je vlasnik turističke agancije Pilon, Lolo Pjerotić.

Oni su sa turistima sa ovog tržišta poslovali i prošle godine tako da su jedna od rijetkih agencija koje su imale posla i minule sezone.

- Sezona će biti dobra, ali ne i sjajna. Najava ima, rezervacije su svakodnevne tako da čekamo - rekao je Pjerotić dodajući da samo treba odrediti mjere ulaska, i da Vlada ispuni najavljeno snižavanje cijena PCR testa za turiste. To bi umnogome privuklo više turista sa ovog područja.

Pjerotić smatra da turističkog uspjeha iz 2019. neće biti ni naredne tri, četiri godine.

- Biće ostvareno 50% prihoda iz 2019. godine. Ako se uspostave avio-linije sa Rusijom bilo bi i više. Za sada nema izgleda. Ja sam jako informisan oko toga, pratim njihovu televiziju - kazao je Pjerotić.

On je naveo i podatak da Rusi zbog složene epidemiološke situacije neće putovati u Tursku i da bi zato bilo veoma dobro da se organizuju avioni, jer bi oni rado došli Crnu Goru.

- Dolaziće bogati Rusi, ali avionskom linijom preko Beograda na Tivat. A, već su poskupili karte - kazao je Pjerotić dodajući da nova crnogorska avio-kompanija ako poleti znači dosta.

Prema njegovim riječima, u najavi su i gosti iz Bjelorusije i Moldavije koji će krenuti od juna.

Pjerotić je poručio i da Vlada treba da obezbijedi da turisti što normalnije dolaze i odlaze.

- Nemamo drugog izlaza. Prošle godine je napravljena velika greška. Držane granice su bile zatvorene dugo. Ne smije to biti ponovljeno. Granice moraju biti otvorene - smatra Pjerotić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen novi poziv za zemljište u biznis zoni Babića Polje u Mojkovcu - Budućim investitorima obezbijeđene značajne olakšice

Opština Mojkovac objavila je novi javni poziv za zakup zemljišta u okviru biznis zone Babića Polje. U zakup se daje parcela površine 1.904 m2, na period od 10 godina sa mogućnošću produđenja na još 10 godina. Kako je navedeno, otvaranje biznis zone planirano je za potrebe podsticanja investicija i otvaranja novih radnih mjesta.Za potencijalne investitore za poslovanje u biznis zoni Opština je obezbijedila i određene olakšice. To je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.