NavMenu

Kineski turistički magazin WiTrip svrstao CG među top 10 svjetskih destinacija iz snova

Izvor: eKapija Petak, 16.04.2021. 15:01
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/osoian-marcel)
Kineski turistički magazin WiTrip dodijelio je Crnoj Gori prestižnu nagradu TOP 10 svjetskih destinacija iz snova, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Kako su istakli iz NTO, riječ je o magazinu namijenjenom putnicima koji teže luksuznom odmoru, sa kreativnim konceptom "kulturni turizam, samopouzdanje i uživanje u životu".

Crna Gora je, prema riječima predstavnika WiTrip magazina, zahvaljujući turističkim potencijalima i sve značajnijem uticaju na turstičkoj mapi svijeta, jedna od najpoželjnijih destinacija u ovoj godini.

Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je u Šangaju, u prisustvu više od 200 predstavnika turističke i hotelske industrije Kine. Pored Crne Gore dobitnici prestižne nagrade su: Francuska, Južna Afrika, Finska, Švajcarska, Izrael, Uganda, Holandija, Irska i Norveška.

- Imajući u vidu da se turistički časopis WiTrip distribuira u svim većim kineskim gradovima, među kojima su Peking, Šangaj, Guandžo i Hangdžo, priznanje je potvrda da Crna Gora postaje sve atraktivnija turistička destinacija na udaljenom tržištu Kine - navodi se u saopštenju.

NTO, prema riječima njenih predstavnika, u kontinuitetu realizuje promotivne aktivnosti na kineskom tržištu u okviru kampanje pod nazivom Wild Soul of Europe – Slow Adventure.


- Još jedan u nizu promotivnih događaja na kojem će biti predstavljena turistička ponuda destinacije je prvi Europe Virtual Travel Trade Show, koji se održava od 19. do 23. aprila u Kini. Taj virtuelni sajam organizuje Evropska komisija za putovanja (ETC), a NTO će na njemu učestvovati - navodi se u saopštenju.

Iz NTO su dodali da je u cilju promocije Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Kine, u toku i kampanja koja se realizuje pod sloganom U društvu prirode, na svim većim kineskim platformama, među kojima su i Weibo i WeChat.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.