NavMenu

TO Bar radi na pripremi ljetnje sezone - U planu kampanja za turiste iz Srbije i BiH

Izvor: Dan Ponedjeljak, 12.04.2021. 09:38
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki)
Prema posljednjim podacima, na barskoj rivijeri borave 1.083 turista, što je 262% više u odnosu na isti period 2020. godine, ali 50% manje u odnosu na rekordnu 2019. godinu, kazao je za Dan direktor turističke organizacije (TO) Bar, Emil Kukalj.

TO Bar je, uprkos pandemiji kovid-19 i značajno manjim prihodima, sprovela brojne aktivnosti na pripremi ljetnje turističke sezone.

- Bez obzira na negativan trend u odnosu na 2019. godinu, primjetan je postepeni oporavak turističkog prometa, što unosi i dozu optimizma da će ova ljetnja turistička sezona biti bolja od prethodne kada je u pitanju fizički promet. Najveći broj dolazakaće očekivano biti sa tržišta zemalja okruženja i jednim dijelom istočne i centralne Evrope - kaže Kukalj.

Prema njegovim riječima, efekti imunizacije će se vjerovatno "osjetiti" tek krajem ljeta ili početkom jeseni, pa će se sezona definitivno odvijati uz mjere poštovanja distance, nošenja maski i dr, što će sigurno otežati njeno odvijanje, i dodaje, da su u uslovima krize, kako zdravstvene tako i ekonomske pažnju usmjerili na razvoj turističkog proizvoda u destinaciji, ali i na pravovremeno informisanje turista i naše turističke privrede.

On ističe da su prošle godine započeli izradu dokumenta "Strategija razvoja turizma Bara do 2026. godine", i da do kraja juna očekuje i finalizacija ovog dokumenta.

- Promocija se nastavlja kroz kampanju koja će se realizovati u Srbiji i BiH, prvenstveno kroz digitalne kanale, ali i kroz zakup oglasnog prostora i pi-ar aktivnosti, a uz konstantnu vezu sa ŽPCG i Srbija vozom. U saradnji sa turističkom privredom biće realizovane i studijske posjete predstavnika turističkih agencija i medija iz zemalja okruženja - rekao je Kukalj.

Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje ljetnje turističke sezone u Baru održalo je sastanak na kome je razgovarano o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, a predsjednik Opštine Dušan Raičević istakao je da uz maksimalan napor, ova ljetnja sezona u Baru može ostvariti uspjeh.

Razgovaralo se i o procesu imunizacije stanovništva, uplovljavanju kruzera u domaće luke, kao i o mjerama koje važe u zemljama iz kojih pretežno dolaze gosti koji borave u Baru. Predstavljen je i drugi set mjera podrške lokalne u prave usvojen u martu ove godine, kao i mjere subvencija privredi orjentisanoj na turizam.


Turistički radnici da budu prioritetna grupa za vakcinaciju

Koordinaciono tijelo za pripremu ljetnje sezone donijelo je niz zaključaka koji se odnose na preporuke nadležnim organima na svim nivoima, turističkim radnicima i ukupnom stanovništvu, kojima se želi dati snažan impuls pripremi sezone i stvaranju uslova koji će turističkim poslenicima i službama pomoći u organizaciji ukupne turističke ponude.

Radi zaštite ličnog, porodičnog i zdravlja čitave zajednice, i time poboljšanja epidemiološke situacije, što je bitan motiv koji će opredijeliti turiste za boravak u Baru, koordinaciono tijelo apeluje na stanovništvo da se vakciniše protiv kovida-19.

Koordinaciono tijelo će uputiti apel Ministarstvu zdravlja da formalizuje predlog udruženja Ugostitelji Crne Gore da turistički radnici budu prioritetna grupa za imunizaciju, kao i da se razmotri mogućnost da se vakcinisanima koji rade u turizmu omogući neki vid oznake ili bedža koji će nositi prilikom obavljanja svog posla saopšteno je iz Opštine Bar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.