NavMenu

Ukupan priliv stranih direktnih investicija 38,6 mil EUR - Iz zemlje se odlilo 12,8 miliona

Izvor: Mina Nedjelja, 11.04.2021. 19:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Steve Buissinne)Ilustracija
Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u januaru je iznosio 38,6 mil EUR, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 12,8 mil EUR, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Neto priliv stranih direktnih investicija, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u januaru je iznosila 25,8 mil EUR, što je 38,7% manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

- Ukupan priliv stranih direktnih investicija pao je 23,5% u odnosu na uporedni period, što je rezultat pada dužničkih ulaganja - navodi se u Biltenu CBCG.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlilo 2,1 mil EUR, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 10,7 mil EUR.


Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 26,3 mil EUR, što čini 68,1% ukupnog. Od toga je u nekretnine uloženo 8,7 mil EUR, a u preduzeća i banke 17,6 mil EUR.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 11,5 mil EUR, što je 54,7% manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.