NavMenu

U prvom kvartalu prenijeto 1,6 hiljada brojeva u mobilnoj i fiksnoj telefonskoj mreži

Izvor: Mina Subota, 10.04.2021. 13:18
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Uslugu prenosivosti broja je u prvom kvartalu ove godine iskoristilo 1,6 hiljada pretplatnika, većinom u mobilnoj telefoniji, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Iz EKIP-a su agenciji Mina-business kazali da je u fiksnoj mreži, u periodu od januara do kraja marta, prenijeto 235 brojeva, a u mobilnoj 1,37 hiljada.

- U fiksnoj telefoniji najviše je došlo u mrežu M:tela 149 brojeva, potom u Telemach 36, u Telenor 31, a u Crnogorski Telekom 19 brojeva - rekli su iz EKIP-a.

Kako su naveli, najviše korisnika otišlo je iz fiksne mreže Crnogorskog Telekoma 210, iz M:tela 19 brojeva, a iz Telemacha šest brojeva.

Kod prenosa brojeva između mobilnih mreža u prvom kvartalu najviše je prenešeno u M:tel 722 broja, zatim u Crnogorski Telekom 375, dok su u mrežu Telenora prenijeta 274 broja.

- Najviše korisnika je prešlo iz mobilne mreže Telenora 666, potom iz Crnogorskog Telekoma 494, a najmanje iz mreže M:tela 211 - precizirali su iz EKIP-a.

Iz EKIP-a su podsjetili da je od 1. decembra 2011. godine, od kada se pruža usluga prenosivosti telefonskih brojeva, do 31. marta ove godine ukupno prenijeto 63,96 hiljada brojeva.

Od toga je 15,06 hiljada brojeva prenijeto u fiksnim, a 48,9 hiljada brojeva u mobilnim mrežama.

- Najviše brojeva je prenešeno u fiksnu mrežu M:tela devet hiljada, u Telemach 3,88 hiljada, u Telenor 1,92 hiljade, a u mrežu Crnogorskog Telekoma 262 broja - saopštili su iz EKIP-a.

Oni su dodali da je najviše otišlo iz fiksne mreže Crnogorskog Telekoma 14,58 hiljada brojeva, iz M:tela 240, iz Telemacha 230, a iz mreže Telenora 13 brojeva.

U mobilnim mrežama je najviše prenešeno u M:tel 22,49 hiljada brojeva, u Crnogorski Telekom 16,66 hiljada, dok je u mrežu Telenora ukupno prenešeno 9,76 hiljada brojeva.


- Najviše korisnika je otišlo iz Telenora 23,96 hiljada, potom iz Crnogorskog Telekoma 16,79 hiljada, a najmanje iz mobilne mreže M:tela 8,16 hiljada korisnika - kazali su iz EKIP-a.

Prenosivost broja je usluga koja omogućava svakom pretplatniku da zadrži telefonski broj pri promjeni operatora.

Broj se može prenositi iz fiksne u fiksnu mrežu, odnosno iz mobilne u mobilnu mrežu.

Ukupno vrijeme za prenos broja je tri radna dana. Pretplatnik koji želi da prenese telefonski broj podnosi zahtjev za prenos broja kod operatora primaoca broja i to se smatra zahtjevom za raskid ugovora sa operatorom davaocem broja.

Pretplatnik može ponovo da prenese svoj broj nakon tri mjeseca od zadnjeg prenosa. Ukoliko zahtjev za prenos broja bude odbijen, pretplatnik može da podnese prigovor EKIP-u.

- EKIP nije imao takvih slučajeva vezano za prenosivost brojeva tokom prvog kvartala - zaključili su iz EKIP-a.
Tagovi:
prenos brojeva
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.