NavMenu

U izgradnju hotela K16 u Kolašinu do sada uloženo 1,24 mil EUR - Ukupna vrijednost investicije blizu šest miliona

Izvor: eKapija Petak, 09.04.2021. 12:05
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Pelikh Alexey)
U izgradnju hotela K16 u Kolašinu, po kondo modelu poslovanja, do sada je uloženo 1,24 mil EUR, saopšteno je iz Vlade.

Naime, na jučerašnjoj sjednici usvojena je informacija o Prvom izvještaju o nalazima činjeničnog stanja pripremljenom od strane društva za reviziju Crowe MNE d u vezi sa realizacijom projekta izgradnje hotela K16 u Kolašinu,

Iz Vlade podsjećaju da je projekat izgradnje hotela K16, koji sprovodi konzorcijum Kolašin 1600 kojeg čine Ski Resort Kolašin 1600 i preduzeće Gener2 SHPK, uvršten na listu razvojnih projekata u oblasti turizma iz okvira programa "ekonomskog državljanstva".

- Nezavisni kontrolor je u izvještaju, na osnovu uvida u poslovne knjige i pribavljenu dokumentaciju, konstatovao da je Konzorcijum u svrhu realizacije projekta u periodu od 23. aprila do 23. oktobra 2020. godine utrošio bruto uznos od 1.249.214,76 EUR. Takođe, kontrolor je konstatovao da podaci dostavljeni od strane preduzeća u finansijskom izvještaju, sa pregledom troškova, prikazuju istinito i objektivno stvarno stanje ulaganja za testirani period - zaključuju iz Vlade.

Podsjetimo, hotel K16 imaće 4 zvjezdice i 116 smještajnih jedinica, a predračunska vrijednost investicije iznosi blizu 6 mil EUR. Namjera investitora je da u okviru hotela otvori 58 novih radnih mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.