NavMenu

Inspektori u 2020. izrekli prekršanijih naloga u iznosu od 1,91 mil EUR

Izvor: Mina Četvrtak, 08.04.2021. 13:39
Komentari
Podeli
(Foto: Andrei_R/shutterstock.com)
Uprava za inspekcijske poslove (UIP) u prošloj godini je obavila ukupno 65,53 hiljade kontrola, čiji ukupni efekti prelaze 2,5 mil EUR.

Iz UIP-a su kazali da su inspekcije u prošloj godini utvrdile 10,42 hiljade nepravilnosti, za koje su izrekle 5,45 hiljada prekršajnih naloga u iznosu od 1,91 mil EUR.

Podnijeto su i 322 zatjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

- Ukupni efekti kontrola prelaze 2,5 mil EUR imajući u vidu vrijednost izrečenih novčanih kazni u prekršajnim postupcima, troškove postupka, kao i razne takse koje Uprava naplaćuje u određenim sferama djelovanja - navodi se u saopštenju.

Iz UIP-a su, kada su u pitanju rješenja u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, rekli da je Zdravstveno-sanitarna inspekcija donijela ukupno 134,06 hiljada rješenja.

- Sve inspekcije će u narednom periodu nastaviti da rade na povećanju stepena poštovanja propisa u svim oblastima, uz promovisanje praktivnosg djelovanja i većeg stepena otvorenosti prema privrednom sektoru za sve vrste nedoumica i zajedničkom rješavanju problema, kako bismo osnažili poslovni ambijent u Crnoj Gori koji posluje legalno, a suzbili sve pojave nelojalne konkurencije -poručili su iz Uprave.


Inspekcije će, uz redovne poslove, raditi pojačano i na terenu, radi obezbjeđivanja još većeg poštovanja važećih epidemioloških mjera, a u cilju zaštite zdravlja građana i što ranijeg oporavka privrede.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.