NavMenu

Druga faza izgradnje šetališta i trga u Sutomoru nakon sezone - Budžetom predviđena sredstva za realizaciju projekta

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.04.2021. 09:36
Komentari
Podeli
Budući izgled šetališta i trga u Sutomoru (Foto: YouTube/screenshot)Budući izgled šetališta i trga u Sutomoru
Projekat izgradnje šetališta i trga u Sutomoru jedan je od najvažnijih koji se radi u zoni morskog dobra u Baru, a Morsko dobro je u budžetu za 2021. predvidjelo sredstva za nastavak radova u drugoj fazi, saopštio je direktor ovog preduzeća Mladen Mikijelj tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičević.

- Realizacijom ovog projekta vrijednost nekretnina u neposrednoj blizini šetališta će se višestruko povećati, i biće stvoreni preduslovi za potpunu promjenu načina funkcionisanja turizma na ovom lokalitetu. Apsolutno sam uvjeren da će se kroz realizaciju ovog projekta turistička ponuda i klijentela turista na ovom lokalitetu promijeniti, i da će Sutomore napokon dobiti onaj vid turizma koji zaslužuje duži niz godina - rekao je Mikijelj, saopšteno je na sajtu OPštine Bar.

Prema njegovim riječima, naredna faza realizacije ovog projekta sprovešće se nakon završetka turističke sezone.

- Siguran sam da će taj isti projekat podržati i Vlada Crne Gore. Mi smo kroz naš kapitalni budžet izdvojili sredstva za realizaciju ovog projekta, upoznati smo da je isto to uradila i Opština Bar, svi uvjereni da radimo veliku stvar za promjenu identiteta Sutomora u narednom periodu - kazao je direktor Morskog dobra.

Predsjednik opštine Dušan Raičević izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom sa menadžmentom Morskog dobra i dogovorenim zajedničkim aktivnostima na uređenju zone morskog dobra u barskoj opštini.

- Tema današnjeg sastanka su bili projekti koje planiramo u zajedničkoj saradnji da realizujemo u narednom periodu, ali i jedinstvena prilika da posjetimo Sutomore gdje se vrijedno izvode radovi na izgradnji šetališta kao prve faze od cjelokupnog projekta vrijednosti pet miliona eura. Uvjerili smo se da je, pet mjeseci nakon početka radova, dinamika radova zadovoljavajuća, i ohrabruje činjenica da ćemo sa svim radovima završiti do početka turističke sezone. Time ćemo jasno ponuditi drugačiju definiciju turističke ponude Sutomora i spremno dočekati turističku sezonu u onom obimu u kojem bude bilo moguće da se realizuje, poštujući trenutnu epidemiološku situaciju i stanje po pitanju imunizacije stanovništva - kazao je Raičević.


Predsjednik opštine istakao je da raduje spremnost za nastavak projekta u Sutomoru, odnosno izgradnje trga nakon završetka ljetnje turističke sezone.

- Raduje takođe spremnost Morskog dobra već sa narednom fazom koja podrazumijeva izgradnju trga u Sutomoru nastavimo već nakon završetka ove turističke sezone, i tako turističku sezonu 2022. dočekamo u potpuno dugačijem ruhu, sa promijenjenom turističkom ponudom, a prije svega izmijenjenom percepcijom o Sutomoru kao turističkoj destinaciji - rekao je Raičević.

Kako je istakao, nastaviće da u zajedničkoj saradnji rade na projektima valorizacije ostalih kapaciteta u turističkim mjestima, prije svega Čanja.

- Projekat koji je planiran za Čanj ide svojom dinamikom, a takođe smo dogovorili načine i modele kako ćemo sitne intervencije u zoni morskog dobra zajedničkim djelovanjem nastojati da rješavamo na zadovoljstvo sugrađana, a i na obostrano zadovoljstvo Opštine Bar i Morskog dobra - zaključio je Raičević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.