NavMenu

Mateo Kolanđeli novi direktor EBRD-a za Zapadni Balkan

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.04.2021. 14:10
Komentari
Podeli
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) imenovala je Matea Kolanđelija (Matteo Colangeli) za novog direktora za region Zapadnog Balkana i za direktora kancelarije u Srbiji.

Kao regionalni direktor biće zadužen za poslovanje EBRD-a u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, a biće baziran u kancelariji u Beogradu, saopštilo je danas predstavništvo EBRD-a u Srbiji.

Počev od 17. maja 2021. godine, Kolanđeli će preuzeti funkciju od Žužane Hargitai, koja je imenovana za generalnog direktora EBRD-a za Centralnu Aziju.

Kolanđeli, koji je trenutno na čelu kancelarije EBRD-a u Albaniji, izjavio je da je veoma ponosan što je preuzeo ovu funkciju te i da je odlučan u jačanju poslovanja ove banke u regionu.

- Bićemo fokusirani na oporavak privrede nakon pandemije Covid-19 i zajedno sa našim partnerima radićemo na izgradnji zelenijih, inkluzivnijih i digitalizovanih privreda na Zapadnom Balkanu - rekao je on.

Kolanđeli, koji je po nacionalnosti Italijan, započeo je karijeru u EBRD-u u sedištu u Londonu 2005. godine na poziciji bankara. Zatim je radio kao regionalni bankar u Ukrajini i Bugarskoj, sa posebnim angažovanjem u oblasti energetike, a nakon toga je imenovan za direktora kancelarije u Albaniji 2016. Magistrirao na Londonskoj školi za ekonomiju i političke nauke.

EBRD u svom saopštenju podsjeća i da je investirala 1,3 mlrd EUR u Zapadni Balkan, te i da su prioriteti banke u regionu su jačanje privatnog sektora, promocija tranzicije ka zelenoj ekonomiji, kao i jačanje transportne povezanosti unutar regiona i sa susjednim evropskim zemljama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.