NavMenu

Elektronska fiskalizacija u 5 koraka - Koji vam je elektronski naplatni uređaj potreban?

Izvor: eKapija Utorak, 30.03.2021. 15:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Elektronski naplatni uređaj je hardver se, u najkraćem, koristi za kucanje računa kroz aplikaciju, i njihovo izdavanje korisnicima usluga.

Uređaji mogu biti integrisani sa štampačem kako bi iz njega automatski izašao račun izgleda propisanog Zakonom o elektronskoj fiskalizaciji - sa QR kodom i JIKR brojem - a mogu biti Bluetooth tehnologijom povezani na termalni štampač, kako bi se odštampao generisani račun.

Cijena uređaja zavisi od njegovih karakteristika odnosno potreba privrednika, a Crnogorski Telekom je u sklopu svojih sveobuhvatnih rješenja za eFiskalizaciju svim privrednicima omogućio kupovinu na rate ili iznajmljivanje naplatnih uređaja.

- Telekom je obezbijedio šest modela uređaja, sa ekranima osjetljivim na dodir (touch screen), različitih dimenzija, a dostupne su kako prenosne (idealne za manje kafiće, advokatske kancelarije, frizerske i kozmetičke salone, taksi usluge i ostala slobodna zanimanja) tako i stone varijante (za prodavnice, butike, restorane i veće ugostiteljske objekte) - saopšteno je iz kompanije.

Svi naplatni uređaji u ponudi Telekoma imaju mogućnost WiFi pristupa internetu, dok pojedini uređaji iz ponude sadrže mogućnost ubacivanja mobilne kartice i prenosivi su.

Crnogorski Telekom je u saradnji sa partnerima obezbijedio servisiranje, a kako bi kompanije mogle neometano da nastave sa poslovanjem, u slučaju kvara, do popravke uređaja obezbjeđuje se zamjenski.

U serijalu od pet tekstova o elektronskoj fiskalizaciji, čiji je cilj da otkloni nedoumice privrednika i na vrijeme ih pripremi za prelazak na novi način rada, bilo je riječi o sertifikatu za napredni elektronski pečat ili potpis, zatim o značaju stabilne internet konekcije, kao i o neophodnim aplikacijama za izdavanje računa.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.