NavMenu

Integral inženjering dao najbolju ponudu za gradnju dionice Koridora 5C kroz Republiku Srpsku

Izvor: Capital Ponedjeljak, 29.03.2021. 08:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Integral inženjering iz Laktaša najbliža je poslu projektovanja i izgradnje strateške obilaznice Koridora 5C kod Doboja. Njihova ponuda od od 182,7 mil KM bila je najpovoljnija, od pet koliko je pristiglo na tender Autoputeva Republike Srpske, saznaje portal Capital.

Ispod njih sa ponudom od 185,8 mil KM je bila kineska kompanija China Shandong International, dok je trećerangirana ponuda stigla takođe iz Kine, i to iz konzorcija koji čine China Road and Bridge Corporation i CCCC Second Highway Engineering, a koji su za ove poslove tražili 204,6 mil KM.

Ponude su dostavile i dvije kompanije iz Turske, ali su one bile daleko iznad onoga što je ponudilo preduzeće Slobodana Stankovića.

Tako je na primjer preduzeće Kalyon Insaat Sanayi izašlo sa ponudom od 284,1 mil KM, a firma Limak Insaat Sanayi je tražila još više, čak 371,47 mil KM odnosno više nego duplo od Integral inženjeringa.

Inače, kada je ovaj projekat u pitanju, glavni radovi obuhvatiće izgradnju dvocijevnog tunela Putnikovo brdo 1, dugog 1,6 kilometara, dvocijevnog tunela Putnikovo brdo 2, mosta Rudanka preko rijeke Bosne i vijadukta Putnikovo brdo.

Dobojska obilaznica je duga 14 kilometara i nalazi se između petlje Rudanka u Doboju i petlje Medakovo u opštini Doboj Jug u Federaciji BiH.

Obilaznica se sastoji iz dvije poddionice Rudanka–Putnikovo brdo u Republici Srpskoj i Putnikovo brdo–Medakovo u Federaciji BiH.

Autoputevi RS ovaj projeka vode do entitetske granice, a Autoceste FBiH zatim grade 8,5 kilometara dugu dionicu Putnikovo brdo–Medakovo.

Izgradnju dionice Rudanka-Putnikovo Brdo 2 kreditom od 150 mil EUR finansira EBRD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.