NavMenu

Let Luksemburg - Podgorica od 1. aprila

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.03.2021. 19:35
Komentari
Podeli
(Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)
Od avioprevoznika Luxair stigla je i zvanična potvrda da će linija između Luksemburga i Podgorice biti uspostavljena 1. aprila, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

- Ova je linija više puta najavljivana i otkazivana zbog korona virusa, ali će se ubrzo letjeti dva puta sedmično – ponedeljkom i četvrtkom - navode iz Aerodroma.

Luksemburška aviokompanija odavno je pokazala interesovanje za Crnu Goru kao turističku destinaciju, što je mjesecima unazad rezultiralo pregovorima između predstavnika Luxair-a, izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića, ambasadora Crne Gore u Briselu Ivana Lekovića i predsjednice Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, Fetije Kalač.


- Osim što je linija Luksemburg - Podgorica dobra konekcija cijelog Balkana sa ovim dijelom Zapadne Evrope, za Crnu Goru je takođe važna zbog dijaspore koja živi u ovoj zemlji - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.