NavMenu

Nataša Plamenac u Baru uspješno razvija prorodični biznis - Poslastičarnica Tre sorelle nudi poslastice i peciva bez aditiva, u planu i širenje asortimana proizvoda

Izvor: Mina Nedjelja, 28.02.2021. 13:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: manfeiyang/shutterstock.com)Ilustracija
Žene bi trebalo što više da razmišljaju u pravcu pokretanja sopstvenog biznisa i spremno čekaju priliku kako bi je iskoristile, poručila je vlasnica poslastičarnice Tre sorelle u Baru, Nataša Plamenac.

Ona je kazala da se prilike ipak dešavaju, iako djeluje da nije tako, ali da žene treba da budu hrabre i "zakorače" u sopstveni biznis.

Ideja za otvaranjem poslastičarnice javila se prije pet godina, ali je Plamenac čekala pravi trenutak i otvorila je u junu prošle godine.

- Talenat za pravljenje poslastica i slanih peciva sam naslijedila od majke, koja se bavi poslastičarstvom već 15 godina i koja me i zainteresovala za tu djelatnost. Takođe, ona mi danas pruža i najveću pomoć, posebno kada moram da uskladim porodične i poslove oko poslastičarnice - rekla je Plamenac.

Ona je dodala da je, pomažući majci, uvidjela da bi i ona mogla da se bavi tim poslom i da bi, što je najvažnije, u njemu uživala.

Plamenac je saopštila da je najteže bilo obezbijediti uslove za početak biznisa, zbog čega se obratila Biznis start up centru iz Bara za pomoć u pripremi biznis plana, a potom je konkurisala i na Program za podsticaj ženskog preduzetništva barske Opštine u sklopu kojeg su se nudila bespovratna sredstva.

- Konkurisala sam sa biznis planom i pratećom dokumentacijom i osvojila prvo mjesto. Time sam stekla pravo na grant u iznosu od skoro deset hiljada EUR za opremanje poslastičarnice - kazala je Plamenac.

Ona je poručila da je veoma važno da žene pohađaju obuke iz oblasti preduzetništva i upravljanja biznisom, kako bi bile spremne da apliciraju sa svojom idejom i dobiju sredstva ili neku drugu vrstu podrške i pomoći.

Plamenac, koja ima 11-ogodišnje iskustvo u trgovini, objasnila je da je poslastičarnici dala ime Tre sorelle, jer želi da njen biznis naslijede tri kćerke.

- Preduzeće sam registrovala pod pravnom formom društva sa ograničenom odgovornošću sa nazivom Tri slatkiša, dok sam poslastičarnici dala ime Tre sorelle sa željom da biznis uspješno traje i da ga naslijede i moje tri kćerke - dodala je Plamenac.

Što se tiče asortimana poslastičarnice, u ponudi su torte, kolači i slana peciva. Takođe, rade i porudžbine, kao i ketering za proslave.

- Sve naše poslastice i slana peciva pravimo od zdravih sastojaka, bez aditiva. Osim toga, sami proizvodimo med, a imamo i lokalne dobavljače za neke proizvode - kazala je Plamenac.

Ona je navela da je pandemija koronavirusa malo usporila biznis, ali da se nada da će se ubrzo situacija stabilizovati.

- Imamo mnogo planova i noviteta kada je u pitanju širenje našeg asortimana proizvoda, ali vidjećemo kako će se situacija sa koronavirusom dalje razvijati. U svakom slučaju, trudiću se da održim svoj biznis i da ga svakodnevno unapređujem - poručila je Plamenac.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.