NavMenu

Dokumentacija o nabavci pšenice biće predata tužilaštvu

Izvor: Mina Nedjelja, 28.02.2021. 13:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: smart.art/shutterstock.com)Ilustracija
Dokumentacija koja se odnosi na nabavku i postupanje sa 10,5 hiljada tona pšenice, koju je prethodna vlada uvezla iz Francuske i smjestila u silose u Luku Bar, biće predata državnom tužilaštvu, najavljeno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Vijesti pišu da je iz tog Vladinog resora saopšteno da se zaključivanje ugovora o usluzi prevoza i novom skladištenju očekuje u prvoj polovini marta.

- Ministarstvo ekonomskog razvoja, u saradnji sa Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava, u kontinuitetu radi na kompletiranju dokumentacije koja će biti dostavljena tužilaštvu na dalje postupanje u skladu sa definisanim rokovima - kazali su iz tog resora.

Bivša vlada je kupila 10,5 hiljada tona francuske pšenice po navodno većoj cijeni zbog epidemije koronavirusa, za ukupno 2,4 miliona EUR, a kompletan postupak nabavke kao i sve relevantne informacije u vezi pregovora i kupovine od firme Transgrain France je proglasila tajnom.

Nova vlast je skinula oznaku tajnosti nakon prethodno pribavljenog mišljenja Direkcije za tajnost podataka.

Pšenica je početkom maja prošle godine stigla u Luku Bar.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja su kazali da je pripremljen predlog rješenja o formiranju radne grupe za potrebe zaključivanja ugovora o usluzi prevoza i skladištenja pšenice, koja će prikupiti ponude po proceduri hitne nabavke, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

- Radnu grupu čine predstavnici ministarstva ekonomskog razvoja, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kapitalnih investicija i finansija i socijalnog staranja. Zaključivanja ugovora o usluzi prevoza pšenice i skladištenja pšenice će se desiti u prvoj polovini marta - kazali su iz Vlade.

Oni su dodali da će nakon sprovednog postupka javnih nabavki biti potpisani ugovori o usluzi prevoza i skladištenja pšenice sa izabranim ponuđačima. Troškovi će biti poznati kada se završi postupak javne nabavke.

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, krajem prošle godine je saopštio da Crna Gora trpi štetu zbog pšenice koja je stigla iz Francuske, jer je država nije skladištila u odgovarajućim uslovima i silosima, te da su silosi u Baru tranzitni i nemaju uslove za dugoročno skladištenje.

To je, prema njegovim riječima, imalo za posljedicu i troškove "liječenja" uskladištene žitarice od insekata - žižaka u ukupnom iznosu od 20 hiljada EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.