NavMenu

Crnogorski Telekom će akcionarima isplatiti preostali dio dividende iz 2019. godine

Izvor: Mina Četvrtak, 25.02.2021. 15:35
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Odbor direktora Crnogorskog Telekoma predložio je da se akcionarima isplati drugi dio dividende iz 2019. godine, u iznosu od 1,9 mil EUR.

- Telekom je na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara, koja je održana u septembru prošle godine, donio odluku o isplati dijela dividende u iznosu od 1,9 mil EUR, dok je predlog odluke o isplati dodatnih 1,9 miliona objavljen danas - saopšteno je iz Telekoma.

Iz kompanije su kazali da je na prvom Danu sa investitorima, koji je održan ove sedmice, menadžment Telekoma predstavio investitorima, akcionarima, predstavnicima berze i novinarima prošlogodišnje poslovne rezultate i očekivanja od ove godine, a bilo je riječi i o isplati drugog dijela dividende iz 2019. godine.

Direktor Sektora za korporativne i pravne poslove i sekretar Telekoma, Pavle Đurović, kazao je da je kompanija uspješno održala prvi Dan sa investitorima, na kojem su akcionarima i investitorima prezentovali sve tekuće podatke koji su od značaja za njih.

- Kao što smo očekivali interesovanje je bilo veliko. Dan sa investitorima početak je dobre korporativne prakse promovisanja transparentnosti u poslovanju i odgovornosti prema investitorima i partnerima, s obzirom da je želja Telekoma da nastavi sa održavanjem periodičnih sastanaka koji bi, pored redovne godišnje Skupštine akcionara, informisali akcionare i investitore o poslovnim planovima i strateškim odlukama u kompaniji - objasnio je Đurović.

Telekom je, kako su kazali njegovi predstavnici, uprkos brojnim izazovima u svakodnevnom poslovanju izazvanim pandemijom, u prošloj godini uspio da ostane tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika, biznis i rezidencijalnom segmentu, kao i lider u segmentu mobilnog interneta.

Iz Telekoma su kazali da su značajan dio aktivnosti prošle godine posvetili unapređenju zadovoljstva korisnika, kako bi opravdali njihovo povjerenje.

- Istraživanje zadovoljstva korisnika koje se kontinuirano realizuje u cijeloj Deutsche Telekom grupi, koristeći isti set parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta - navodi se u saopštenju.

Istraživanje je pokazalo i da su korisnici zadovoljni stabilnošću i brzinom mobilnog interneta, a imaju i snažniji osjećaj da se vodi računa o njihovim potrebama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.