NavMenu

Crnogorski Telekom će akcionarima isplatiti preostali dio dividende iz 2019. godine

Izvor: Mina Četvrtak, 25.02.2021. 15:35
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Odbor direktora Crnogorskog Telekoma predložio je da se akcionarima isplati drugi dio dividende iz 2019. godine, u iznosu od 1,9 mil EUR.

- Telekom je na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara, koja je održana u septembru prošle godine, donio odluku o isplati dijela dividende u iznosu od 1,9 mil EUR, dok je predlog odluke o isplati dodatnih 1,9 miliona objavljen danas - saopšteno je iz Telekoma.

Iz kompanije su kazali da je na prvom Danu sa investitorima, koji je održan ove sedmice, menadžment Telekoma predstavio investitorima, akcionarima, predstavnicima berze i novinarima prošlogodišnje poslovne rezultate i očekivanja od ove godine, a bilo je riječi i o isplati drugog dijela dividende iz 2019. godine.

Direktor Sektora za korporativne i pravne poslove i sekretar Telekoma, Pavle Đurović, kazao je da je kompanija uspješno održala prvi Dan sa investitorima, na kojem su akcionarima i investitorima prezentovali sve tekuće podatke koji su od značaja za njih.

- Kao što smo očekivali interesovanje je bilo veliko. Dan sa investitorima početak je dobre korporativne prakse promovisanja transparentnosti u poslovanju i odgovornosti prema investitorima i partnerima, s obzirom da je želja Telekoma da nastavi sa održavanjem periodičnih sastanaka koji bi, pored redovne godišnje Skupštine akcionara, informisali akcionare i investitore o poslovnim planovima i strateškim odlukama u kompaniji - objasnio je Đurović.

Telekom je, kako su kazali njegovi predstavnici, uprkos brojnim izazovima u svakodnevnom poslovanju izazvanim pandemijom, u prošloj godini uspio da ostane tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika, biznis i rezidencijalnom segmentu, kao i lider u segmentu mobilnog interneta.

Iz Telekoma su kazali da su značajan dio aktivnosti prošle godine posvetili unapređenju zadovoljstva korisnika, kako bi opravdali njihovo povjerenje.

- Istraživanje zadovoljstva korisnika koje se kontinuirano realizuje u cijeloj Deutsche Telekom grupi, koristeći isti set parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta - navodi se u saopštenju.

Istraživanje je pokazalo i da su korisnici zadovoljni stabilnošću i brzinom mobilnog interneta, a imaju i snažniji osjećaj da se vodi računa o njihovim potrebama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Opština Berane će staroj sportskoj dvorani pod Jasikovcem vratiti stari izgled - Uskoro tender za glavni projekat

Staroj sportskoj dvorani, onoj pod Jasikovcem, koja se urušila još prije dvanaest godina, Opština Berane će vratiti potpuno identičan stari izgled, po kojem je bila prepoznatljiva na prostorima čitave bivše Jugoslavije. To je Portalu RTCG kazala sekretarka Sekretarijata za privredu, razvoj i investicije, Maja Đurišić, najavljujući vrlo brzo tender za glavni projekat. Ona je objasnila da bi svako drugo rješenje značilo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.