NavMenu

Glavni grad opredijelio 60.000 EUR za podršku nevladinim organizacijama

Izvor: eKapija Srijeda, 27.01.2021. 11:34
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/moerschy)
Savjet za saradnju Glavnog grada i nevladinih organizacija održao je u utorak konsultativni sastanak sa zainteresovanim predstavnicima NVO na kojem su razmatrane prioritetne oblasti kojima će Glavni grad u 2021. godini pružiti finansijsku podršku u iznosu od 60.000 EUR za različite projekte.

Predsjednik Savjeta za saradnju Glavnog grada i nevladinih organizacija Đorđe Suhih zahvalio je svima na prisustvu i konstruktivnom sastanku podsjećajući da Glavni grad u svakom smislu ostaje otvoren za unapređenje saradnje sa NVO kroz nastavak podrške projektima koji su od posednog značaja za društvenu zajednicu.

Rukovoditeljka Službe za ostvarivanje izvršne funkcije gradonačelnika Ivona Međedović zahvalila je predstavnicima NVO na korisnim prijedlozima ističući da je Glavni grad i do sada pružao doprinos temama koje su bile predmet današnjeg sastanka naročito iz oblasti socijalne zaštite, imajući u vidu da je za različite socijalne servise i druge vidove podrške tokom prethodne godine Grad izdvojio 800.000 EUR.

- Međedović je naglasila da Glavni grad ima sluha za sve konstruktivne kritike, te da je u planu priprema projekta koji će objediniti mnoge servise i obezbijediti dodatan prostor za još uspješniju saradnju sa NVO sektorom. Ona je podsjetila da Glavni grad predano radi na socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana, te da trenutno 13 lica ove populacije stažira u Glavnom gradu, na šta smo veoma ponosni - saopšteno je iz Glavnog grada.

Osvrnula se i na nedavno održani sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životinja i na formiranje radne grupe koja će u narednom periodu dati konkretne rezultate u ovoj oblasti.

- Predstavnici NVO su tokom sastanka predstavili svoje prijedloge i obrazloženja za projekte i oblasti kojima posvećuju posebnu pažnju i istakli da je pomoć lokalne uprave u realizaciji zamišljenih projekata od velikog značaja jer konkretne teme izuzetno važne za razvoj cjelokupne zajednice - zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.