NavMenu

Počela izgradnja Klinike za dječje bolesti u Mostaru - Vrijednost radova 17,5 mil KM

Izvor: eKapija Nedjelja, 24.01.2021. 17:21
Komentari
Podeli

(Foto: vlada-hnz-k.ba)
Izgradnja zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar službeno je počela 7. decembra 2020. godine i trenutno se radi na iskopima temeljne konstrukcije, prenijela je jabuka.tv pozivajući se na Fenu.

- U toku je izrada podložnih betona, formiranje armaturnih koševa temeljne konstrukcije. Predhodno smo imali pripremne radove koji su se odnosili na izmještanje postojećih instalacija, usuglašavanje podzemnih instalacija i objekata u okruženju. Sada smo otvorili gradilište sa širokim iskopom građevne jame, podrumskih prostora dječje klinike - kazao je za Fenu Robert Glibić, voditelj projekta.

Glibić je naveo da im vremenske prilike u ovom razdoblju otežavaju izvođenje radova, ali da će objekt završiti u planiranom razdoblju.

Inače, ugovor o izgradnji nove zgrade Pedijatrije potpisali su krajem juna u Mostaru ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić i Josip Kožul u ime izvođača radova kompanije A3 iz Širokog Brijega.

Vrijednost ugovorenih radova je 17,5 mil KM, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda.

Rok za završetak radova je 16 mjeseci.

Kako je ranije istaknuto, staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruisati i stoga su se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će se prostirati na 9.000 m2 i imaće 200 kreveta, duplo više nego sada.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.