NavMenu

Agencija za zaštitu konkurencije naložila da se ne daje pomoć Skijalištima CG

Izvor: Mina Petak, 22.01.2021. 11:09
Komentari
Podeli
(Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)
Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) naložila je Ministarstvu ekonomskog razvoja da ne daje pomoć preduzeću Skijališta Crne Gore, dok se ne okonča ispitni postupak u vezi novčane pomoći toj firmi.

Postupak, koji je pokrenut u decembru, odnosni se na novčanu pomoć od 250,8 hiljada EUR, koje je prethodna vlada dala Skijalištima 2018. godine za pripremu zimske turističke sezone, pišu Vijesti.

AZK je tražila od Ministarstva ekonomskog razvoja da u roku od mjesec od prijema rješenja o pokretanju ispitnog postupka dostavi sve raspoložive podatke potrebne za ispitivanje usklađenosti državne pomoći dodijeljene Skijalištima sa zakonom i informacije o svemu što je dodijeljeno tom preduzeću.

- Agencija je iz sopstvenih izvora došla do informacija da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma 2018. godine preduzeću Skijališta Crne Gore za pripremu zimske turističke sezone dodijelilo pomoć u iznosu od 250,8 hiljada EUR. Postoji sumnja da je preduzeću dodijeljena nezakonita državna pomoć i Agencija je po službenoj dužnosti pokrenula postupak kako bi ispitala raspoložive podatke i informacije i ocijenila usklađenost dodijeljene pomoći sa zakonom - navodi se u rješenju AZK.


Skijališta nijesu dobila pomoć države samo 2008. godine, već i godinu kasnije, što je dokumentovala Državna revizorska institucija (DRI) u reviziji završnog računa budžeta za 2019. godinu.

Prema podacima DRI, vlada bivšeg premijera Duška Markovića te godine je podijelila ukupno 28,6 miliona EUR pomoći državnim firmama, uključujući Skijališta, bez mišljenja AZK.

Skijališta su tada iz tekuće budžetske rezerve dobila, kako je navela DRI, 650 hiljada EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.