NavMenu

TO Tivat podržava privrednike u dobijanju oznake Good Travel Seal - Rok za prijave do 26. januara

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.01.2021. 14:10
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Turistička organizacija Tivat (TO) saopštila je da će podržati lokalne privrednike, izdavaoce privatnog smještaja i ugostitelje, i sve zainteresovane u procesu dobijanja oznake Good Travel Seal.

Riječ je o ekološkoj oznaci, koja se za razliku od ostalih, ne fokusira samo na aspektima kao što su energija, emisija gasova koji izazivaju efekat staklene bašte, voda i smanjenje otpada, jer za male privrednike i porodična preduzeća upravljanje i troškovi takvih promjena su nekada značajno visoki, saopštili su iz TO Tivat.

Good Travel Seal se fokusira na dva aspekta, održivost i zdravlje i sigurnost.

Neke od dodatnih prednosti posjedovanja oznake su, kako se navodi, zadovoljni gosti budući da sertifikovani objekti dobijaju bolje kritike i ocjene od turista što znači da sertifikcija poboljšava upravljanje i kvalitet usluga. Zatim, uticaj na okolinu jer sertifikovani objekti koriste 19% manje vode, 24% manje otpada i 10% manje CO2 i transparentnost. Tu su i promocija, sertifikovani objekti će biti promovisani u turističkom vodiču koji promoviše održive destinacije i objekte www.goodtravel.guide, a kasnije i na drugim web lokacijama. Izdavaoci smještaja sa 2 ili 3 zvjezdice Good Travel Seal će biti promovisani i na www.ecohotels.com

Finansijska prednost se ogleda u tome što sertifikacija donosi i smanjenje troškova energije, vode i otpada, a svakako da posjedovanje oznake Good Travel Seal nudi i garanciju najbolje cijene.

Turistička organizacija Tivat podržava zainteresovane privrednike na taj način što će pokriti troškove sertifikacije za prvu godinu za prvih prijavljenih 7 objekata privatnog smještaja i 3 ugostiteljska objekta, dok će drugu godinu sertifikovani objekti plaćati sami. Ugovor se potpisuje na dvije godine.

Saopšteno je da će TO Tivat takođe izaći u susret i ostalim zainteresovanim aplikantima i pomoći im u procesu prijavljivanja za dobijanje eko-oznake Good Travel Seal.


Rok za prijavu je 26. januar na email adresu magdalena.tujkovic@tivat.travel.

Način apliciranja za dobijanje eko-oznake Good Travel Seal je sljedeći: prijava do 26.januara, popunjavanje obrasca i u uz pomoć zaposlenih u TO Tivat popunjavanje potrebnih kriterijuma putem internet platforme i dostavljanje potrebne dokumentacije. Nakon toga Green Destinations će vršiti ocjenjivanje (dolaskom ili preko video poziva) iz 12 oblasti i 40 kriterijuma i doći će se do rezultata u kojoj mjeri objekat ispunjava kriterijume za dobijanje oznake. U zavisnosti od toga da li objekat zadovoljava 50%, 75% ili 90% traženih kriterijuma, dodjeljuje se oznaka sa jednom, dvije odnosno tri zvjezdice.

Više informacije o oznaci, benefitima i cijenama nalazi se na linku OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina

Budva naručila gradnju saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun - Vrijednost posla skoro pola miliona eura

Opština Budva raspisala je tender za radove na izgradnji saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun, sa kompetnom infrastrukturom. Vrijednot posla procijenjena je na 495.868 EUR. Tender je otvoren do 31. maja, detaljnije OVDJE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.